Visst kan du sluta röka!

Vi hjälper dig till ett friskare liv

Vill du sluta röka?

Ta då chansen och kom och prata med oss!

Gallerian i varhuset Krämaren i Örebro

På fredagen i Tobaksfria veckan v. 47, finns vi i gallerian på Krämaren, mellan klockan 10-15. Kom och prata rökning med oss och hur du kan få hjälp att sluta. Mellan klockan 10-12 finns personal från Tobakspreventiva enheten på plats.

Karlskoga lasarett

På Karlskoga lasarett finns Tobaksavvänjare på plats vid huvudentrén
tisdag 21/11 8-12,  onsdag 22/11 14-16 och fredag 24/11 8-12 och 13-15.

Folktandvård och vårdcentraler

Även hos Folktandvården och på vårdcentralerna kommer du som patient kunna få lite extra råd och stöd om tobaksavvänjning denna vecka.

-------------------------------------------------------------------

Tobacco Endgame

Varje år beräknas 100 000 svenskar insjukna i någon eller några av ett femtiotal rökrelaterade sjukdomar och varje år beräknas 12 000 dö av sin rökning.

Tobacco Endgame – Rökfritt Sverige 2025 är ett opinionsbildningsprojekt som arbetar för att på olika sätt minska rökningen så att det inte längre är ett dominerande folkhälsoproblem.
Bakom Tobacco Endgame står, Tobaksfakta – oberoende tankesmedja och Yrkesföreningar mot Tobak. Region Örebro län har tagit ett beslut att ansluta sig till Tobacco Endgame och för oss är det ett viktigt arbete att hjälpa så många som möjligt av våra rökande invånare att ta ett aktivt beslut att sluta röka och därmed förbättra folkhälsan.

Länk till Tobaksfakta och Yrkesföreningar mot tobak
Mer information: www.regionorebrolan.se/slutaroka