Mandatperiodens sista fullmäktige

Nyhet 2018-09-25

På tisdagsförmiddagen, den 25 september, ägde mandatperiodens sista regionfullmäktige rum. Under det relativa korta mötet han ledamöterna bland annat diskutera kollektivtrafiken i länet.

- Det märktes faktiskt att det var det sista mötet. Det blev kort, och vi var överens om de flesta delarna, säger Torgny Larsson, regionfullmäktiges ordförande.

Ett ärende om Örebro läns kollektivtrafik väckte dock debattlustan till liv.

- Det blev en intressant diskussion om kollektivtrafiken, vilket visar hur viktigt en samordnad kollektivtrafik är för både glesbygd och stad, men sen var det mest avslutningsstämning måste man säga, säger Torgny Larsson.

Vid nästa möte är det den nya fullmäktigeförsamlingen, som röstades fram i valet, som träder in i handlingen.

- Nästa möte äger rum den 5 november, och det kommer att inledas av ålderspresidenten, säger Torgny Larsson.

Sidan granskades den 26 september 2018

Innehållsansvarig: Carl Olsson