Välkommen till regionfullmäktiges sammanträde

Tisdagen den 25 september sammanträder regionfullmäktige i Rådhuset i Örebro. Ledamöterna kommer bland annat att behandla viktiga bolagsfrågor samt anta en ny bolagspolicy. Välkommen att följa debatterna på plats!

Klockan 9 på tisdagen samlas regionfullmäktiges ledamöter för sammanträde.

- Nu vet vi vilka som ska sitta i nya fullmäktige, men vid tisdagens möte är det fortfarande det gamla gänget, säger Torgny Larsson, regionfullmäktiges ordförande.

Ny bolagsordning möjliggör för utländska patienter

Under sammanträdet kommer en rad olika ärenden att behandlas.

- Vi vet kanske inte hur regionen kommer att styras framöver, men vi kommer att behandla bolagsfrågor där vi är ganska överens. Bland annat kommer vi att anta en ny bolagspolicy. Och så kommer vi att besluta om en ny bolagsordning för ett gemensamt ägt företag som jobbar med cancerbehandling i Uppsala, så att vi även kan få utländska intressenter att placera patienter där, säger Torgny Larsson.

Välkommen till Rådhuset

Torgny Larsson ser fram emot mötet, och han vill passa på att önska alla länsinvånare välkomna till Rådhuset.

- Det blir ett spännande möte. Det känns lite trist att säga hejdå till det gamla gänget, men i november kommer ju ett nytt, säger han.

Har du inte möjlighet att följa sammanträdet på plats i Rådhuset kan du se det via vår webbplats.

På webbplatsen hittar du också handlingar för mötet och protokoll från tidigare möten.

Sidan granskades den 20 september 2018

Innehållsansvarig: Maja Blom