Kretslopp gav årets Miljöpris till Driftgrupp Park

Idag delades Region Örebro läns miljöpris ut. Vinnaren av 2017 års miljöpris blev Driftgrupp Park, Område fastigheter, Regionservice.

De har kommit på ett sätt att minska sina fossila utsläpp och spara på resurser. Istället för att frakta ogräset med fordon till en uppsamlingsplats och vidare till en extern återvinningscentral har de nu börjat lägga ut gräsklippet i rabatter och runt växtlighet istället. På det sättet komposteras gräsklippet direkt i rabatterna vilket har visat sig ge både bättre jord och mindre utsläpp när maskiner inte behöver användas på samma sätt. De har skapat en lokal kretsloppslösning i och med sitt nya arbetssätt.

Inom Region Örebro län jobbar vi ständigt med miljöarbete och miljöfrågor. Miljöpriset är ett sätt att uppmärksamma viktiga insatser för miljön.

Sidan granskades den 26 april 2018

Innehållsansvarig: Johanna Wester