Nya chefer för kommunikation och digitalisering

Marjetta Leijonhuvud blir kommunikationsdirektör och Ulrika Landström blir chef för staben för digitalisering.

Marjetta Leijonhuvud är ny kommunikationsdirektör för Region Örebro län samt chef för staben kommunikation. Hon har sedan förra året varit tillförordnad kommunikationsdirektör. Innan det har Marjetta varit utvecklingsledare inom det regionala utvecklingsarbetet inom Region Örebro län och det tidigare Regionförbundet Örebro län.

- Marjetta har förmåga att inlyssnande och inkluderande driva olika arbeten tydligt och målinriktat framåt, säger Rickard Simonsson, regiondirektör. Hennes förmågor och egenskaper kommer att, tillsammans med den övriga organisationen, vara viktiga pusselbitar i att utveckla bilden av Region Örebro län.

Ulrika Landström har utsetts till chef för den nybildade staben för digitalisering. Hon är sedan tidigare varit e-hälsostrateg vid Region Örebro län samt tillförordnad chef för den nya staben.

- Ulrika har en lång bakgrund inom digitalisering av verksamhet, främst vårdverksamhet, säger Rickard Simonsson. I Ulrika får Region Örebro län en hängiven chef med ett gediget regionalt och nationellt nätverk. De egenskaperna är mycket värdefulla i vår ambition att tillsammans med andra utveckla såväl Örebro län som Region Örebro län i en digital riktning för länsbornas bästa.

Sidan granskades den 3 maj 2018

Innehållsansvarig: Rickard Simonsson