Val, medborgardialog och ambulanstransporter på fullmäktige

Nyhet 2018-11-20

- I Örebro har vi en regering, säger regionfullmäktiges ordförande Torgny Larsson sedan ledamöter och ersättare valts till regionstyrelsen och nämnderna.

När Torgny Larsson ska sammanfatta det sammanträde som regionfullmäktige genomförde den 19 november  är det valen till en mängd olika poster han nämner först.

- Det stora på det här fullmäktigemötet var alla de val vi gjorde för åren 2019-2022. Vi valde ledamöter och ersättare till regionstyrelsen, nämnderna och beredningarna, så nu vet vi hur Region Örebro län ska styras. Vi gjorde också val till SKL, så det var ett typiskt val-fullmäktige den här gången, säger han.

Utöver valen behandlade fullmäktige också demokratiberedningens medskick om hur regionen ska arbeta med medborgardialoger framöver.
Även de problem som vägarbetena i Örebro orsakar ambulanstransporterna och Länsteaterns mål var uppe för diskussion.

Sidan granskades den 20 november 2018

Innehållsansvarig: Carl Olsson