Visst kan du sluta röka! Vi hjälper dig till ett friskare liv.

Den 31 maj är det den internationella tobaksfria dagen. Passa gärna på att ta ditt beslut att sluta röka. Kom och prata rökning och tobak med oss på gallerian Krämaren i Örebro mellan klockan 10-16.

Visste du att rökning kan förkorta ditt liv med upp till tio år och att det kan ge dig sjukdomar som kol och cancer?

Vill du sluta röka eller snusa?

Vill du sluta röka kan du vända dig till din vårdcentral. Du kan också få hjälp via 1177.se, Sluta röka linjen och på Tobakspreventiva enheten på USÖ.

Region Örebro län stödjer Tobacco Endgame

Region Örebro län stödjer sedan 2015 Tobacco Endgame – Rökfritt Sverige 2025 som är ett opinionsbildningsprojekt som arbetar på olika sätt för att minska rökningen så att det inte längre är ett dominerande folkhälsoproblem.

Här får du mer information om hur du får hjälp att sluta röka eller snusa. Du kan också läsa mer om Tobacco Endgame.

Sidan granskades den 30 maj 2018

Innehållsansvarig: Anette Danesjö-Gustafsson