Lär känna regionens organisation och dess politiker

Nyhet 2019-01-07

Från och med den 1 januari har Region Örebro län en ny politisk organisation. På vår webbplats kan du se hur Region Örebro län kommer att styras under de kommande fyra åren.

I samma stund som klockorna ringde in år 2019 gick Region Örebro län in i en ny mandatperiod. Därmed trädde en ny politisk organisation i kraft. Den nya organisationen består av regionfullmäktige, regionstyrelse och nio nämnder. Flera av nämnderna, så som hälso- och sjukvårdsnämnden och servicenämnden, är nya.

Den nya mandatperioden medför också vissa skiften i det politiska ledarskapet. Andreas Svahn (S) sitter kvar som regionstyrelsens ordförande och Ola Karlsson (M) är kvar som 2:e vice ordförande medan till exempel Behcet Barsom (KD) träder in i en ny roll. Han är numera vice ordförande i regionstyrelsen.

De nio nämnderna leds enligt följande:

• Karin Sundin (S), hälso- och sjukvårdsnämnden
  • Margareta Ehnfors (KD), forskning- och utbildningsnämnden
  • Maria Comstedt (C), folktandvårdsnämnden
  • Håkan Stålbert (KD), servicenämnden
  • Nina Höijer (S), samhällsbyggnadsnämnden
  • Irén Lejegren (S), regionala tillväxtnämnden
  • Torbjörn Ahlin (C), kultur- och fritidsnämnden
  • Anders Lycketeg (C), gemensamma nämnden för företagshälsovård samt tolk- och översättarservice
  • Lilla Alkman (KD), patientnämnden

Genom att klicka på länken kan du läsa mer om det politiska styret i Region Örebro län.

Sidan granskades den 7 januari 2019

Innehållsansvarig: Carl Olsson