Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Matilda Ernkrans och Lena Hallengren studerade en av vårdens nyckelfrågor på USÖ

I dag den 22 mars besökte Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, samt Lena Hallengren, socialminister, Universitetssjukhuset Örebro.

Under besöket träffade man företrädare för region-och sjukhusledning samt personal på sjukhuset. Platsen för besöket var Kliniskt träningscenter, KTC.

Fint samarbete mellan universitetet och USÖ

- Jag kommer ju från Örebro län och har följt detta sedan tidigare, säger Matilda Ernkrans. Men nu med ansvar med för högre utbildning- och forskning så lyssnar man på ett annat sätt och tar med sig nya saker.
- Det jag tycker var extra roligt att höra i dag som forskningsminister är det fina samarbete som finns mellan universitetet och USÖ, och den möjligheten som finns att faktiskt jobba kvar i sitt yrke och sedan på 50 procent också forska. Det tror jag dels kan locka flera att vilja ta steget att forska och det är viktigt inte minst att vi får fler kvinnor som fortsätter att göra det.

Vården och utbildningen i kombination

Även Lena Hallengren var nöjd med sitt besök på Universitetssjukhuset Örebro där hon bland annat fick träffa medarbetare och studenter.
- Det har varit jättespännande att vara här, säger hon. Att se vården och utbildningsdelen kombinerat är en av nyckelfrågorna för sjukvården om vi ska få människor att utbilda sig och täcka de kompetensbrister som finns. Man jobbar väldigt kreativt och tänker även otraditionellt för att få människor som redan är i vården att vidareutbilda sig och kompetensutveckla sig. Sådant imponerar.

KTC - viktig enhet i hela länet

Regionråden Karin Sundin (S), hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande och regionstyrelsens ordförande Andreas Svahn (S) var också nöjda med besöket på Kliniskt forskningscentrum och USÖ.
- Det här är en otrolig förmån att vi har KTC, säger Andreas Svahn. Och inte bara i Örebro utan även i Karlskoga och Lindesberg. Det innebär att vi både kan hjälpa till att slussa in nya som är intresserade av hälso- och sjukvård, men även att kompetensutveckla dem som redan jobbar hos oss.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 28 mars 2019

Innehållsansvarig: Sten Lundberg

Publicerad av Lena Hagsten