Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Nytt utseende på 1177.se

En ny förbättrad webbplats har lanserats med ett nytt utseende och en uppbyggnad som gör det lättare att hitta information. Den är också bättre anpassad för besökare som använder mobiltelefon.

 

 

Nu finns sex olika ingångar

• Liv & hälsa, här hittar du information om kroppen, mat och träning. Men också om stress, övergrepp, alkohol och könsidentitet.
• Barn & gravid, här finns information om graviditet, barn och föräldraskap. Också om det som är svårt, eller när det inte blir något barn.
• Olyckor & skador, här finns information om allt från sår och blåmärken till brutna ben och hjärnskakning, och första hjälpen.
• Sjukdomar & besvär, här hittar du information om både vanliga och ovanliga sjukdomar, och du får vägledning om vilka besvär du kan klara att hantera själv och när du behöver söka vård.
• Behandling & hjälpmedel, här hittar du information om hur olika undersökningar går till, allt från blodprover till magnetkameraundersökningar. Det finns också mycket att läsa om läkemedel och andra behandlingar och hjälpmedel.  
• Så fungerar vården, här kan du läsa om anhörigstöd, kostnader och sjukresor. Och såklart om de lagar och regler som gäller för vården, både i Sverige och hur det funkar när du åker utomlands. Här får du också hjälp att gå vidare om du inte är nöjd med den vård du fått.

E-tjänster och kontaktuppgifter

Du loggar in som vanligt för att till exempel boka tid, förnya recept eller läsa din journal. För att söka fram kontaktuppgifter till en vårdmottagning klicka på ”Hitta vård”. 

En sak till!

Har du sett att 1177 Vårdguiden nu finns som app? I appen hittar du smarta genvägar till allt innehåll på 1177.se. Ladda ner appen till din mobil så har du alltid nära till 1177 Vårdguiden.

Välkommen till nya 1177.se.

 

1177 Vårdguiden är hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård. Vi erbjuder sjukvårdsrådgivning, information, inspiration och e-tjänster. Vi finns på webb och telefon och har öppet dygnet runt. Webbadressen är 1177.se och telefonnumret 1177 gäller för sjukvårdsrådgivning i hela landet. Bakom 1177 Vårdguiden står den svenska sjukvården genom alla regioner i samverkan.


 

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 29 mars 2019

Innehållsansvarig: Eva Overmeer

Publicerad av Eva Overmeer