Region Örebro län i Almedalen

Är vården redo för det digitala samhället? Hur kan en bättre järnväg mellan Oslo och Stockholm finansieras? Det är två frågeställningar som Region Örebro län tar med sig till politikerveckan Almedalen i Visby. Frågorna ska diskuteras vid två seminarier måndagen den 3 juli.

Det digitala samhället är redan här – är vården redo?

Regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting har en gemensam vision om att Sverige år 2025 ska bli bäst i världen på att använda och dra nytta av de möjligheter som e-hälsa och digitalisering medför. Visionen syftar bland annat till en bättre användning av digitaliseringens möjligheter inom hälso- och sjukvården.

Rimliga järnvägsförbindelser mellan Oslo och Stockholm

Vad innebär det att det i dag inte finns rimliga järnvägsförbindelser mellan Oslo och Stockholm? Den frågan ställs i det andra seminariet, som arrangeras av bolaget Oslo-Stockholm 2.55 AB i samverkan med bolagets ägare Region Örebro län, Landstinget i Värmland samt Örebro och Karlstads kommuner. Innebär avsaknaden av rimliga järnvägsförbindelser mellan två huvudstäder t.ex. uteblivna intäkter och sämre tillväxtmöjligheter för företag och samhälle? Kan det finnas förutsättningar att bygga järnväg mellan Oslo och Stockholm med hjälp av privata finansiärer?

Sidan granskades den 4 juli 2017

Innehållsansvarig: Maja Blom

Publicerad av Ulrika Stenberg

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/almedalen2017

Inbjudan till seminarium Det digitala samhället är redan här – är vården redo?

Inbjudan till seminarium Finns det andra sätt att bygga en bättre järnväg mellan Oslo och Stockholm?