Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Regional utvecklingRegional utveckling handlar om att skapa utvecklingskraft för ett hållbart och attraktivt Örebro län. Här ges alla människor, företag och organisationer möjlighet att förverkliga drömmar och livsmål!

Regional utveckling leder och samordnar länets gemensamma arbete mot ökad hållbar tillväxt och livskvalitet. Visionen för arbetet är:

Örebroregionen - Sveriges hjärta
En attraktiv och pulserande region för alla

Information från landstinget

Nyheter

Socialt företagande i Örebro län

15 okt 2019
Region Örebro län arbetar ständigt för att öka deltagandet i och inflytandet av socialt företagande och ekonomi i länet. Men vad är egentligen socialt företagande?

Korttidstjänstgöring på Central Swedens Brysselkontor

20 maj 2019
Varje termin får tjänstepersoner inom Region Örebro län chans att åka till Central Swedens Brysselkontor för korttidstjänstgöring.

Fredagsakademi – Hur tacklar vi klimatutmaningen?

14 maj 2019
Mattias Goldmann tog med oss på en global virtuell resa genom 15 olika tidzoner. I varje tidzon stannade han upp i en geografisk plats och berättade om en drivkraft för klimatförändring.

Fredagsakademi: Skolutveckling som håller över tid

25 april 2019
Under tre år har forskare på Linköpings universitet följt projektet #jagmed. På Fredagsakademin redovisade de varför #jagmed fått så lysande resultat.

Region Örebro län stod värd för Assembly of European Regions vårkommittémöte

12 april 2019
Den 26-28 mars 2019 arrangerade Region Örebro län tillsammans med Assembly of European Regions (AER) nätverkets vårkommittémöte i Örebro där 140 deltagare från hela Europa deltog. Temat var regionalt samarbete för att uppfylla EU:s livsmedelsstrategi ”Food 2030". 

Nyhetsbrev från Regional utveckling

9 april 2019
Petter Arneback är positiv, Andreas Svahn (S) snurrar på #hållbarhetshjulet och så får du inbjudan till Fredagsakademin om klimathotet, RUS-forum och Mälarting i nyhetsbrevet från april.

Robin Teigland till RUS-forum

2 april 2019
Hur planerar vi för utveckling så att vi når målen i regionala utvecklingsstrategin, RUS? Kan scenarioplanering hjälpa oss att göra mer strategiska val? Region Örebro län bjuder in till en heldag med fokus på nutid och framtid i Örebro län.

Projektet Innovationssluss 2.0 är avslutat. Se resultatet här!

19 mars 2019
Projektet Innovationssluss 2.0 startade 2016 som ett samverkansprojekt mellan Region Örebro län, Almi företagspartner Mälardalen, Region Västmanland och Örebro universitet. 

 

 

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 16 oktober 2019

Innehållsansvarig: Sofia Kjörk

Publicerad av Anna Norgren

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/regionalutveckling