Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Många möjligheter för företag att energieffektivisera

Genom att arbeta energieffektivt slipper du betala för energi du inte behöver. Du bidrar till en bättre miljö, får ett stärkt varumärke och ökat förtroende hos dina kunder. Du som företagare kan få hjälp och stöd genom projekt och aktiviteter för att bli mer energieffektiv. Ta kontakt med oss!

Stöd för att göra en energikartläggning

En energikartläggning visar hur mycket energi som används för att driva ditt företags verksamhet, hur den är fördelad och vad den kostar. Kartläggningen ger också förslag på hur ditt företag kan energieffektiviseras.

Energimyndigheten erbjuder ett mycket förmånligt ekonomiskt stöd till små och medelstora företag med energianvändning högre än 300 MWh per år för att genomföra en energikartläggning. Ditt företag kan få hjälp att söka stödet från ditt regionala energikontor, som även vägleder er kring vad ni ska göra efter en energikartläggning.

Läs mer om energikartläggningsstödet

Energieffektiva Företag i Östra Mellansverige

Industrier

Projektet Energieffektiva Företag i Östra Mellansverige ger små och medelstora företag i Södermanlands län, Uppsala län, Västmanlands län, Örebro län och Östergötlands län hjälp och stöd i energifrågor. Projektet pågår 2016-2018 och är en storsatsning för att få företagen i området att öka sin energieffektivitet och konkurrenskraft samtidigt som de minskar sin klimatpåverkan.

Projektet är indelat i teman och aktiviteter som passar de flesta typer av företag.  Det kan till exempel handla om energirundvandringar ute på företagen, coachning, delta på seminarier och utbildningar, rådgivning kring hur man bygger in energifrågorna i affärsplanen och speciella insatser för olika personalgrupper, allt från driftspersonal till personer på ledningsnivå. Många aktiviteter innebär stöd från energikonsulter och de kommunala energi- och klimatrådgivarna.

Läs mer om projektet och ta kontakt

Ta hjälp av en energicoach!

Har ditt företag en energianvändning under 300 MWh? Då kan du få hjälp via projektet Coacher för energi och klimat. I Örebro län arbetar Petri Kaksonen som energicoach. Han kan hjälpa dig på plats med att ett effektivisera ditt företags energianvändning.

Läs mer om hjälpen du kan få från energicoachen

Energieffektiva nätverk för företag

Att delta i ett nätverk med andra företag för energieffektivisering är ett bra sätt att öka ditt företags energikompetens, få expertrådgivning och dela erfarenheter med andra företag. Nu finns möjlighet för alla företag som har en energianvändning över 1 gigawattimme i Sverige att gå med i ett regionalt energieffektiviseringsnätverk tillsammans med 8-16 andra företag. Nätverken leds av oss.

Läs mer om nätverken och hur du blir medlem

Den energikloka livmedelsbutiken - webbutbildning

För dig som arbetar i livsmedelsbutik finns webbutbildning om energieffektivisering. Den är uppdelad i 5 kapitel och tar ca 25 minuter att genomföra. Med korta informativa filmer och tydliga schematiska förklaringar får du handfasta råd kring energieffektivisering och hur energiförbrukningen i din livsmedelslokal kan minskas.

Här hittar du utbildningen Den energikloka livsmedelsbutiken


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 21 december 2017

Innehållsansvarig: Päivi Lethikangas

Publicerad av Ylva Gullberg