Hållbara måltider i Örebro län

Projektet Hållbara måltider i Örebro län syftar till att utveckla, testa och sprida metoder för lustfyllda måltider och hållbar måltidsplanering inom offentliga kök.

Slutkonferens

Den 25 maj klockan 11.30-16.30 bjuder vi in till slutkonferens, läs mer om program och  inbjudan här

Projektets uppbyggnad

Projektet har byggt på fem heldagars kompetensutvecklingsträffar, hemuppgifter däremellan samt kollegialt utbyte.

Mål och syfte

Projektet ska på lång sikt bidra till ännu mer attraktiva, lustfyllda och hållbara måltider genom bland annat:

• ökad andel ekologiska livsmedel
  • ökad andel säsongsanpassade livsmedel
  • ökad andel vegetabilier och minskad andel kött
  • minskad mängd matsvinn

Deltagare

Cirka 50 deltagare från 28 olika offentliga kök  deltari länet. Deltagarna är kostpersonal, t ex kostchefer, kökschefer, kockar, kokerskor som serverar måltider till gäster inom förskola-skola eller vård och omsorg.

Kommunerna som deltar 2015 är Nora, Ljusnarsberg, Askersund, Hallsberg, Kumla, Lekeberg och Örebro. Utöver dessa deltar även måltidspersonal från sjukhuskök inom Region Örebro län.

Finansieringen kommer från Region Örebro län samt de kommuner som deltar.

Sidan granskades den 25 maj 2016

Innehållsansvarig: Marie Nybäck

Publicerad av Isabell Karlsson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/hallbaramaltider

Marie Nybäck
Folkhälsostrateg

Kokbok för Hållbara måltider- utvärdering 2013-2016

Vegetarisk kokbok

Ladda ner vår vegetariska kokbok.

Rapporten "Skolmåltiden som pedagogiskt redskap"

Dokumentation för deltagare