Avslutning av projektet Framtidens solel

Efter tre år avslutas projektet Framtidens solel i Östra Mellansverige. I slutfasen sker nu avslutningsaktiviteter och spridning av projektets resultat.

Energi- och klimatrådgivaren presenterar tips på energibesparing

På Region Örebro län har projektet Framtidens solel i Östra Mellansverige pågått under tre år. Projektet är ett samverkansprojekt i Östra Mellansverige och Energikontoret Region Örebro län är den regionala koordinatorn i Örebro län. Totalt har 550 företag deltagit i något av de 70 informationstillfällen som organiserats i projektet. För att besvara företagens behov och funderingar har projektets arbetsgrupp också tagit fram 40 stycken utredningar och kartläggningar.

I länet har Energikontoret arrangerat ett flertal inspirationsträffar, mässor och studiebesök inom projektet. I maj varje år anordnas exempelvis Soldagarna med olika teman för att uppmärksamma fördelarna med solel. Energikontoret har också medverkat till mycket material som har tagits fram inom projektet, såsom informationsblad och goda exempel. Det mesta går att återfinna på projektets hemsida – www.framtidenssolel.se. Du kan också komma förbi oss på Eklundavägen 1 och hämta upp en tidning som har tagits fram i projektet med mycket kunskap och inspiration.

Tidningen Det våras för solen

Till och med i projektets slutfas har Energikontoret deltagit i aktiviteter för att sprida projektets resultat. Till exempel var vi inbjudna till Nolsokna byalag för en kväll med fokus på energi och solel tillsammans med Karlskoga kommuns energi- och klimatrådgivare den 22 november. Där fanns ett stort intresse och engagemang för solenergi bland deltagarna, bland annat lantbrukare. Med så stor popularitet kommer sannolikt den installerade effekten solel i länet att fortsätta öka framöver.

Projektet Framtidens solel medfinansieras av den europeiska regionala utvecklingsfonden.

Europeiska regionala utvecklingsfonden

Sidan granskades den 28 november 2018