Fler ska ta medvetna resebeslut genom att tänka tanken

Nu lanseras projektet Hållbart resande i Örebroregionen under namnet Tänk tanken. Tänk tanken-budskapet vill inspirera till att inte ta bilen slentrianmässigt utan att inför varje resa fundera om det går att åka kollektivtrafik, cykla eller gå istället.

Sugen på 23 choklad

Hälsovinster med att resa hållbart

Hållbart resande i Örebroregionen innehåller många delaktiviteter och pågår till och med sista december 2019. Bland annat kommer arbetsplatser i länet tävla om vilken som är den mest cykelvänliga och det kommer att arrangeras workshops om hälsovinsterna med att resa hållbart.

Bakgrund till projektet

Bakgrunden till Hållbart resande i Örebroregionen är ett behov av att kraftigt minska utsläppen från transporterna i regionen för att kunna uppnå de regionala energi- och klimatmålen. Idag står transporterna för cirka 40 procent av koldioxidutsläppen i länet.

Läs mer om projektet på webbplatsen tanktanken.nu

Sidan granskades den 30 januari 2018

Innehållsansvarig: Katarina Bååth