Familjen Svensson byter bilen mot lådcykel

Nu byter familjen Svensson i Karlskoga bilen mot en lådcykel. Under hela maj ska mamma Anna och pappa Henrik låta bilen stå och i stället resa hållbart med de tre barnen Tage, Karin och Bo.

Familjen Svensson

Många drömmer om ett vardagsliv på cykel i stället för transporter i stor familjebil. För familjen Svensson i området Bråten i Karlskoga blir drömmen sann. De har nämligen valts ut till utmaningen Familjetrampare i projektet Hållbart resande i Örebroregionen och får testa en lådcykel helt gratis mot att de låter bilen stå i en månad.

Vill inspirera andra

- Vi hoppas att vi kan inspirera andra att ta cykeln när de ska åka korta sträckor. Det är inte så cykelvänligt här i området eftersom många väljer bilen, men om fler cyklar får vi en bättre trafikmiljö, säger Anna Svensson.

- Väldigt många bilresor kan enkelt ersättas med cykel, buss eller tåg. Att byta ut onödiga bilresor mot hållbara resor ger både miljövinster och hälsovinster. Det är det som vi vill visa med det här projektet, säger Mirja Mattsson, projektledare för Hållbart resande i Örebroregionen.

Följ familjens resor

Hur det går för familjen Svensson kan du följa på Instagramkontot Familjetrampare under maj månad. Du kan också läsa mer om utmaningen Familjetrampare på www.tänktanken.nu/

Har du frågor om projektet Hållbart resande i Örebroregionen eller om Familjetramparna, kontakta projektledare Mirja Mattsson, tel. 019-602 89 30.

Lådcykeln som familjen Svensson får låna.

Loggor för Tänk tanken, Region Örebro län och EU

Sidan granskades den 29 april 2019