Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Feriepraktik för unga filmare

Bild på filmkamera

Region Örebro  län/Film i Örebro län erbjuder sommarferiepraktik inom filmområdet för ungdomar i Örebro län.

Anställningen är en del av den feriepraktik som Region Örebro län erbjuder inom en mängd verksamheter, och vänder sig till ungdomar som till sommaren går ut nian eller gymnasiets årskurs ett eller två.

Syftet är att ge unga en inblick i hur det är att vara yrkesverksam som filmarbetare och få kunskap och inspiration till eget fortsatt skapande.

Feriepraktikanterna möter en professionell filmare som under ett antal sommarveckor handleder dem i filmarbetet. Det kan handla om allt från att skapa korta spelfilmer utifrån originalmanus, musikvideos eller att göra film på beställningsuppdrag. Uppgifterna kan variera från år till år.

Hur du ansöker
Du söker feriepraktiken genom att registrera dig på Region Örebro läns portal för lediga jobb. Där söker du reda på den gemensamma annonsen för kulturferiepraktiken. Förbered gärna ett personligt brev och ett CV att ladda upp med din ansökan.
Ansökningstiden är normalt en eller två veckor i mars varje år.
Följ gärna Film i Örebro län på Facebook för att påminnas om när annonsen ligger uppe.

Såhär tyckte några tidigare års deltagare 

Jag tyckte det var hur kul som helst! Man fick arbeta med en stor variation av produktioner som var och en hade olika utmaningar, men man lärde sig något av allt man gjorde. Jag fick lära mig att jobba i grupp, vilket var en utmaning från början men gick bättre och bättre desto mer man lärde känna varandra och förstå varandras idéer. Jag skulle rekommendera alla filmintresserade att söka jobbet, oavsett hur långt ni har kommit i filmskaparvärlden. Man lär sig något utifrån den nivå man är på och av dom människor man jobbar med! Sök!
-Benjamin Lundin, deltagare 2013

Alla som är filmintresserade borde söka detta sommarjobb, jag hade hur kul som helst under alla tre veckorna och jag skryter fortfarande om att jag hade det absolut bästa sommarjobbet!
Efter sommarjobbet märkte jag på en gång hur mycket filminspiration jag hade inom mig! Jag känner mig så mycket säkrare i hur jag ska påbörja ett filmprojekt, hur hela filmprocessen ska utföras och hur jag ska gå tillväga för att avsluta projektet och få ett resultat som jag själv är nöjd med.
-Melina Granberg, deltagare 2013

Se informationsfilmen om Kulturferiepraktiken
Filmen producerades av filmferiepraktikanterna sommaren 2015.
Länk till filmen på YouTube

Skärmdump av filmen på YouTUbe.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 23 februari 2017

Innehållsansvarig: Jerry Eriksson

Publicerad av Jerry Eriksson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/feriepraktikfilm

Kontakt

Jerry Eriksson
Utvecklingsledare - film
019-602 72 59
0705-28 38 00

Filmnyheter i din e-post?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Tidigare nyhetsbrev