Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Pitch-kursPitch-kursen är ett talangprojekt som vänder sig till filmare (regissörer/producenter/manusförfattare) i Sörmland, Uppland, Västmanland och Örebro län. Kursen är för dig med några filmer i bagaget. Du har kanske visat film på festival eller fått in en fot i branschen, men räknar dig inte som fullfjädrat proffs ännu. Eller så är du proffs, men känner att du behöver bättra på din presentationsteknik.

Pitch-kurs föreläsare Zanyar AdamiOm kursen
Att pitcha är att på ett snabbt och konkret sätt presentera sin idé. Det kan handla om att hitta investerare i din produktion lika mycket som att hitta samarbetspartners och team.

Nästan lika nyttigt är pitchtekniken i skrivandet av din film. För ju mer du tänker i termer om att kunna konkretisera och presentera, desto mer medveten och klar över din egen idé blir du.

Kursen är en kortkurs om två tillfällen. Du söker till pitchen med en egen filmidé. Vid det första tillfället möter du och övriga deltagare en föreläsare som ger dig kunskap och specifika råd kring hur just din idé kan pitchas.
Därefter får du med dessa nya kunskaper slipa på din idé i några veckor innan du ställs inför en pitch-jury bestående av branschproffs.
Tidigare år har både SFI och SVT suttit i juryn.

Detta är dock ingen tävling med pengar i potten. Juryn ger konstruktiv kritik på din filmidé, men lovar alltså inte ut några pengar. Den skarpa pitchen är framförallt ett sätt att öva på din presentationsteknik.

Kostnad
Kursen är avgiftsfri, men deltagarna bekostar själv resa till de båda kursorterna.

Anmälan
Varje län plockar ut sina egna deltagare. Anmäl dig därför nu till ditt närmaste filmresurscentrum. Beskriv dig själv som filmare, och det filmprojekt du vill pitcha med.
Ditt projekt kan vara varsomhelst i processen mellan enkel idé/synopsis, halv- eller helfärdigt manus eller rent av i inspelningsfas. Det viktiga är att du har en idé att arbeta med under kursen.

Örebrodeltagare söker till filmkonsulent Jerry Eriksson. (Kontakt finner du högst upp i högerspalten.)

2019 års Pitch-kurs är ännu inte färdigplanerad.
Kika tillbaks här i början av året för uppdaterad information.

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 7 november 2018

Innehållsansvarig: Jerry Eriksson

Publicerad av Jerry Eriksson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/filmpitch

Kontakt

Jerry Eriksson
Utvecklingsledare - film
019-602 72 59
0705-28 38 00

Filmnyheter i din e-post?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Tidigare nyhetsbrev