UngFilmFramåt - filmutbildning

Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

UngFilmFramåt - filmutbildning

Gruppbild på UngFilmFramåt-deltagarna 2012.

UngFilmFramåt (UFF) är en filmutbildning och mötesplats för unga filmare i Sörmland, Uppland och Örebro län. Tre till fyra filmare från varje län erbjuds deltagande i kursen. Vid kurstillfällena föreläser professionella filmarbetare med erfarenheter från olika delar av branschen. Deltagarna kan även få handledning och stöd om de väljer att producera egna filmer under utbildningens gång.

Vem är kursen för?
Kursen vänder sig till dig som har gjort lite film innan - kanske på en medielinje eller på fritiden. Du vill satsa på film i framtiden och är nyfiken på att lära dig mer. Du brinner för film och känner att du vill lägga ner tid på denna utbildning. Kanske har du också ett kompisgäng som du gör film med.

Kursbeskrivning
Kursens syfte är att unga filmare ska få lära sig mer om filmarbetets många och kreativa yrkesroller, och erbjuda möten mellan den unge entusiasten och den professionella filmarbetaren.

Vid möteshelgerna, som sker på en ny ort i något av de tre länen en gång i månaden under våren, möter vi professionella filmarbetare från våra respektive län som föreläsare och workshopledare.

Uttagning av deltagare sker i januari och själva kursen pågår mellan mars och maj.

Kostnad
Den enda insatsen för deltagaren är resor till kurstillfällena som varje månad sker på en ny ort någonstans i våra tre län, och att avsätta tid för föreläsningarna. Deltagandet är i övrigt avgiftsfritt. Under kursen bekostas mat, boende (för de som inte bor i det aktuella länet) samt föreläsare vid varje mötestillfälle av de regionala resurscentrumen.

Ansökan

Varje län ansvarar för urvalet av sina deltagare.
Du skickar en CV eller beskrivning av dig själv, dina filmintressen och eventuella filmer som inspirerar eller som du själv gjort tidigare. Har du en idé till film du skulle vilja jobba med under kursens gång (inget krav) så berätta även lite kort om den.

Sökande från Örebro län sänder in sin ansökan till filmkonsulent Jerry Eriksson (kontaktuppgifter i högerspalten).

OBS! Kontrollera nedanstående datum så att du är ledig och har möjlighet att delta under alla träffar innan du anmäler dig.

UngFilmFramåt 2018
22 januari - sista ansökningsdag.
3-4 mars - Träff i Örebro. Tema manus, dramaturgi och bildmanus.
14-15 april - Träff i Eskilstuna. Tema Ljud och ljus.
5-6 maj - Träff i Uppsala. Tema regi och foto.

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 1 december 2017

Innehållsansvarig: Jerry Eriksson

Publicerad av Jerry Eriksson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/ungfilmframat

Kontakt

Film i Örebro län
Jerry Eriksson
Utvecklingsledare - film
019-602 72 59
0705-28 38 00