Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Örebro Short Film Fest

Örebro Short Film Fest

Örebro Short Film Fest är vår nya regionala filmfest, tävling och visningsfönster för länets ALLA filmare oavsett ålder.
Det är här du ser framtidens stjärnregissörer redan idag.
ÖSFF ersätter från 2019 den tidigare Josef-festivalen.

Liksom tidigare tävling är Örebro Short Film Fest fortsatt länets regionala uttagning till "SM i ung film", Novemberfestivalen i Trollhättan. 
Från och med 2019 öppnar vi upp filmfesten för länets ALLA filmare, oavsett ålder. Filmer anmäls, visas och prisas i följande fyra klasser.

Lättvikt - regissörer upp till 15 år
Mellanvikt - regissörer mellan 16-19 år
Tungvikt - regissörer mellan 20-26 år
Supertungvikt - regissörer från 27 år och uppåt

Den yngsta klassens filmer tar emot diplom och publikens jubel, men visas utom tävlan.

I de övriga klasserna tävlar filmerna om pris som bästa film. Dessutom delas ett filmfestens stora pris ut för årets bästa film.

Mellan- och tungvikt kvalificerar dessutom filmer till Novemberfestivalen i respektive åldersklass.
Filmare som kvalificeras till Novemberfestivalen vinner resestipendium för att delta under riksfinalen i Trollhättan, som förutom film från hela landet bjuder på föreläsningar, workshops, studiebesök, möten, mingel och gala.

Huvudarrangör av Örebro Short Film Fest 2019 är Region Örebro län - Film i Örebro län i samarbete med Örebro Filmförening.


Örebro Short Film Fest 2019 - viktiga datum

12 augusti - Sista dag att anmäla filmbidrag
30 augusti - Visning och prisutdelning på Bio Roxy, klockan 16.00-21.00. Detaljerat program för kvällen hittar du i eventet på Facebook.


Filmanmälan

Du anmäler din film till Örebro Short Film Fest via ett Google-anmälningsformulär (inlogg via Google-konto).

Länk till anmälningsformulär

I anmälan anges regissörens kontaktuppgifter, information om filmen och ett intygande att filmen följer tävlingens regler.

En kopia av filmen (högupplöst .mp4-fil) och upp till fem stillbilder som vi kan använda i programblad och/eller på webb laddas upp direkt i formuläret. 

Normalt visas alla anmälda filmer under filmfesten, men skulle det bli fler filmer anmälda än vad det finns programtid till förbehåller sig arrangören rätten att göra ett urval.

Kort efter anmälan meddelas vilka filmer som väljs ut för visning, och filmaren uppmanas då att skicka in en visningskopia av filmen i bioformatet DCP. All info kring detta följer med urvalsbeskedet. DCP-inlämning är inte tvingande i lättviktsklassen.


Regler för Örebro Short Film Fest

  • Filmens regissör ska vara inom respektive visningsklass åldersspann vid tidpunkten för filmens färdigställande. Filmen kommer att visas i någon av klasserna "Lättvikt" (upp till och med 15 år), "Mellanvikt" (16-19 år), "Tungvikt" (20-26 år) eller "Supertungvikt" (27 år och äldre).
    Om filmen har flera regissörer är det åldern på den äldsta som räknas.
  • Detta är en regional filmfest och tävling för länets filmare. Det innebär att filmens regissörer och upphovspersoner ska ha en tydlig anknytning till Örebro län.
  • Filmen ska vara producerad under de senaste två kalenderåren. Det vill säga filmen ska ha färdigställts i år eller förra året. Äldre filmer än så får ej delta.
  • Filmen får vara max 15 minuter lång. Tidsangivelsen måste vara exakt, inklusive för- och eftertexter och eventuella vinjetter.
  • Filmaren ansvarar för innehållet i filmen. Detta innebär att filmaren skall säkerställa att denne har rätt att till exempel använda samtlig musik, alla bilder och alla filmklipp i filmen och vid tveksamheter kunna visa hur detta säkerställts. Regelbrott leder till diskvalificering. 

Kompletterande regler för Novemberfestivalklasserna mellan- och tungvikt

  • Filmer som tävlar i de två Novemberfestivalklasserna mellan- och tungvikt får inte ha deltagit i Novemberfestivalen eller anmälts till någon regional uttagning till Novemberfestivalen i år eller tidigare år.
  • Filmer som deltar i en uttagningsfestival till Novemberfestivalen skickas till den region där filmaren bor, jobbar eller tillfälligt studerar.
  • Fullständiga regler för filmer som anmäls till en Novemberfestivaluttagning finns på Novemberfestivalen webbplats. (Länk i högerspalten). 


 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 23 augusti 2019

Innehållsansvarig: Jerry Eriksson

Publicerad av Jerry Eriksson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/shortfilmfest

Kontakt

Jerry Eriksson
Utvecklingsledare - film
019-602 72 59
0705-28 38 00

Filmnyheter i din e-post?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Tidigare nyhetsbrev