Skapande skola-medel till länets kommuner 2018

Örebro län har beviljats närmare sex miljoner, fördelat mellan elva av länets tolv kommuner och tre friskolor.

Kulturrådet fördelar 186,5 miljoner kronor till Skapande skola-aktiviteter i grundskolan och förskolan. 848 000 grundskoleelever och 25 000 förskolebarn får ta del av konst och kultur i sina skolor under det kommande läsåret.

– Att Skapande skola når drygt 870 000 barn och unga är en fantastisk framgångssaga, säger Kulturrådets generaldirektör Staffan Forssell. Det är glädjande att se hur arbetet med Skapande skola fortsätter utvecklas och fördjupas i skolorna, nu när bidraget fyller tio år!

Läs mer om Skapande skola och årets fördelning hos Kulturrådet.

Sidan granskades den 23 januari 2020

Innehållsansvarig: Rikard Åslund