Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Bibliotek för lärande

Att hantera information är en färdighet som har många ingångar. En del är att söka, hitta och värdera. En annan viktig del är att veta hur man delar med sig av sin kunskap.

Biblioteksutveckling Region Örebro län verkar för att skapa arenor och nätverk samt inspirera i utvecklingsarbetet kring bibliotek och lärande. Samverkan är en viktig grund.
 
Vi ska stimulera utbyte av erfarenhet och samverkan mellan olika biblioteksformer. Vi vill vara med och skapa kontakter mellan bibliotek och folkbildning, skola, lärcentrum och annan utbildning.

Biblioteksutveckling arbetar aktivt med att motverka det digitala utanförskapet. Efter kampanjen Digidel 2013 har avslutats har arbetat fortsatt i flera nätverk.

Digidelnätverket är ett icke-hierarkiskt, obundet och demokratiskt nätverk som arbetar för ökad digital delaktighet i Sverige. Nätverket bildades när den nationella kampanjen för ökad digital delaktighet Digidel2013 avslutades i december 2013. Syftet är att genom samverkan och delad kunskap arbeta för att öka den digitala delaktigheten och tillgängligheten till digitala tjänster i Sverige.

Sambruk är ett övergripande nätverk som har till syfte att genom samverkan skapa förutsättningar för kommunal verksamhetsutveckling, baserad på e-tjänster.

Vi på biblioteken samverkar med folkbildningen genom Örebro läns bildningsförbund för att överbrygga klyftorna i länet.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 4 juli 2018

Innehållsansvarig: Sandra Spjuth

Publicerad av Sandra Spjut

Kontakt

Sandra Spjuth
Utvecklingsledare - bibliotek
019-602 72 53
0703-16 45 48