Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Mediafrågor

Regionbiblioteket i Örebro län arbetar tillsammans med kommunbiblioteken för att länets invånare på bästa sätt ska få tillgång till de medier de efterfrågar.

Mediesamverkan i Örebro län

I och med att den nya bibliotekslagen började gälla den 1 januari 2014, har inte Regionbiblioteket uttalat ansvar för den kompletterande medieförsörjning till folkbiblioteken.

Det här betyder att Regionbibliotekets resurser nu satsas på metodutveckling och verksamhetsutveckling i medieområdet. Regionbiblioteket satsar även medel till transporter mellan kommunbiblioteken i länet, och mellan Örebro stadsbibliotek och Västerås stadsbibliotek. 

Medieförsörjningen mellan folkbiblioteken i länet vilar på en överenskommen mediesamverkan mellan kommunerna, Fria flöden.   

Regionbibliotekets roll och uppgift är att handleda biblioteken i deras utveckling av mediearbetet samt omvärldsbevaka medieområdet.

Nätverk

Representanter för kommunbiblioteken i Örebro län träffas 1-2 gånger per termin för att ta upp gemensamma frågeställningar och för omvärldsbevakning.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 14 december 2017

Innehållsansvarig: Sandra Spjuth

Publicerad av Sandra Spjut

Kontakt

Sandra Spjuth
Utvecklingsledare - bibliotek
019-602 72 53
0703-16 45 48