Sociala innovationer Örebro län

Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sociala innovationer Örebro län

Region Örebro län vill skapa förutsättningar för fler sociala innovationer i länet. Detta gör vi bland annat genom att delta i och koordinera Partnerskapet för Sociala Innovationer.

En social innovation är en ny idé, ny tjänst eller ny modell som tar itu med samhälleliga behov och utmaningar. Den löser samhälleliga problem och behov och är bra för individ och samhälle.

Tidigare sociala innovationer som vi idag tar för givna är barnavårdscentralerna och biblioteken. Bland mer nutida kända exempel finns Fair Trade-rörelsen och tidskriften Situation Stockholm. Bland lokala och regionala exempel i Örebroregionen finns bland annat IT-guiderna, Linje 14 och Skjutsgruppen.

De sociala innovationerna kan uppstå inom civilsamhället, den offentliga eller den privata sektorn eller hos enskilda medborgare. För att innovationerna ska kunna genomföras behövs ofta samverkan över gränser. I Örebro län samverkar flera organisationer inom Partnerskapet för sociala innovationer för att stödja och främja nya och befintliga sociala innovationer.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 2 mars 2018

Innehållsansvarig: Mona Hedfeldt

Publicerad av Mia Eriksson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/socialainnovationer