Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Webbutbildning - palliativ vård

De allra flesta som arbetar inom sjukvården kommer någon gång under sitt yrkesliv i kontakt med någon som behöver vård i livets slutskede.

 
För att kunna identifiera och hantera svåra situationer som kan uppstå i mötet med döende människor och deras närstående underlättar ett gemensamt språk och verktyg. Region Örebro län erbjuder nu i samarbete med länets kommuner en webbaserad utbildning i palliativ vård. Utbildningen är gratis och vänder sig till alla personalkategorier som kommer i kontakt med personer som vårdas i livets slutskede.

Kursen innehåller fem avsnitt/kapitel och ger en grundläggande kunskap och kompetens i allmän palliativ vård, se "Utbildningens innehåll" nedan.

För att genomföra utbildningen behövs tid och en dator med internetuppkoppling. Utbildningen kan genomföras i etapper på egen hand. Men det är en stor fördel att genomföra den i grupp. Tid att genomföra utbildningen är 4-6 timmar.

Efter utbildningen görs ett kunskapstest (individuellt).

Anmälan till utbildningen
Du som är chef eller ledare och är intresserad av att utveckla vården i livets slut inom er verksamhet, erbjud medarbetarna möjlighet till utbildning. Vill du som medarbetare delta i utbildningen, kontakta din chef.

Så här går det till
Via den här länken: http://orebrolan.luvit.se/chef kan verksamhetens chef registrera och anmäla sin avdelning och sig själv. (Utbildningen kommer framöver att finnas i utbildningsportalen SABA för er som arbetar i organisationen Region Örebro län.)

Har du frågor?
Kontakta Ann Dalius Isenberg, ordförande i palliativa rådet om du har frågor.

Utbildningens innehåll
Kapitel 1: Palliativ vård och etik
Kapitel 2: Symtomlindring
Kapitel 3: Omvårdnad
Kapitel 4: Strukturerat arbetssätt
Kapitel 5: Närstående
Innehållsförteckning
Karta över utbildningen
Pedagogiskt perspektiv


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 7 november 2018

Innehållsansvarig: Ann-Louise Gustafsson

Publicerad av Ann-Louise Gustafsson