Örebros testbädd för välfärdsteknik och e-hälsa sprids till fler

Den 4 april är det dags för Örebros gemensamma testbädd och testmiljö för välfärdsteknik och e-hälsa. Välkommen att inspireras av och bli delaktiga i det innovativa arbete som görs runt om i vår region!

Tid: Torsdag den 4 april kl 9:30-12:30 (kaffe & smörgås från kl 9:00)
Plats: Mälardalsrådet, Centralplan 3, Stockholm
Anmälan

Mälardalsrådet, Örebro kommun, Alfred Nobel Science Park, Region Örebro län, Örebro universitet och Länsgården Fastigheter AB bjuder in till seminarium där du får de viktigaste faktorerna för att etablera en testbädd och testmiljö inom välfärdsteknik och e-hälsa.

Målet med Örebros verksamhet är att skapa en gemensam struktur och resurs för offentliga verksamheter, företag och forskare att utveckla ny teknik som möjliggör ett mer aktivt och självständigt liv för äldre och funktionsnedsatta. Läs mer här!

Inbjudan vänder sig till politiker och tjänstepersoner i Stockholm-Mälarregionen som vill:
-Starta en testbädd och vill ha praktiska råd och tips.
-Samverka med andra som har etablerat eller ska etablera en testbädd.

Vi ser gärna deltagande från minst två personer från varje kommun eller region. Ta del av programmet och anmäl dig senast den 29 mars.

På programmet 4 april:

09:30 Välkommen
Maria Nimvik Stern, generalsekreterare, Mälardalsrådet

Testbäddar för samhällets utmaningar
Jonny Ivarsson Paulsson, utlysningsansvarig, Vinnova

Örebro om sitt arbete med testbädd: välfärdsteknik och e-hälsa
Ingela Ernestam, ansvarig hälsa vård och omsorg, Alfred Nobel Science Park

Parallella workshopar

Avslutande reflektion

12:30 Lunch

Seminariet leds av Leif Denti, Fil. Dr, som forskar på ledarskap, kreativitet och organisatorisk innovation vid Göteborgs universitet.

Detta är en seminarieserie i två delar. Boka uppföljande seminarium den 23 maj i din kalender redan nu!

Sidan granskades den 8 mars 2019

Innehållsansvarig: Sofia Kjörk