Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Utbildningsgruppen för arbetsterapeuter

Syftet med utbildningsgruppens verksamhet är att stimulera till kvalitetsutveckling för hela professionen oavsett verksamhetsområde och stimulera till kollegialt utbyte.

Bakgrund

När vårdhögskolan övergick från landstinget till statligt huvudmannaskap överfördes ansvaret för fortbildning för arbetsterapeuter till varje enskild förvaltning, från att ha varit landstingets samlade ansvar. I samband med Ädelreformen övertogs arbetsterapeuter från landstingets primärvård till kommunal verksamhet och därmed också ansvaret för deras fortbildning. Behovet av gemensam fortbildning kvarstod dock. Därför bildades 1995 en utbildningsgrupp med representanter från olika verksamhetsområden samt en representant från arbetsterapeutprogrammet.

Utbildningar

Utbildningsgruppens viktigaste aktivitet är att årligen planera, arrangera och utvärdera en utbildningsdag för en bred målgrupp. Utbildningsgruppen tar gärna emot förslag på aktuella ämnen eller föreläsare till utbildningsdagen - övergripande ämnen som berör alla yrkesverksamma oavsett arbetsområde. Kontakta någon av oss i utbildningsgruppen.

Förutom den årliga utbildningsdagen arrangeras följande utbildningar inom området under 2018 - mer information och anmälningslänkar hittar du här:

  • Konferens om utveckling av journalföring inom kommunal hälso- och sjukvård - 1 mars
  • Utbildning i handrehabilitering för arbetsterapeuter och fysioterapeuter - april/maj
  • Föreläsning med Lena Borell - 24 april
  • Arbetsterapeuternas utbildningsdag 2018 - 28 november

Årets nytänkare inom arbetsterapi

Utbildningsgruppen utser också årligen vinnare av kvalitetspriset ”Årets nytänkare inom arbetsterapi” för arbetsterapeuter i Örebro län. Priset är instiftat av utbildningsgruppen och ska tilldelas enskild arbetsterapeut eller en mindre grupp som visat prov på kreativt nytänkande, arbetssätt och metoder som utvecklar arbetsterapin. Arbetet ska kännetecknas av höga ambitioner och framåtanda. Priset delas ut i samband med arbetsterapeuternas årliga utbildningsdag och består av ett unikt diplom samt en liten gåva.

Vad är syftet med priset?

Priset ska uppmärksamma den klokskap som finns i arbetsterapeutkåren och stimulera värdet med att dela med sig och sprida kunskaper. Priset ska också syfta till att inspirera kollegor och övriga medaktörer.

Nomineringsformulär

Nomineringen kan göras under hela året men senast 6 veckor innan årets utbildningsdag. Du hittar ansökningsformuläret här.

Tidigare års pristagare

  • Inga Blomstrand - 2017
  • Helena Ekmark (Boken om Kim) - 2016
  • Kommunrehab i Nora - 2015

Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 24 april 2018

Innehållsansvarig: Margit Gehrke Flyckt

Publicerad av Ann-Louise Gustafsson

Utbildningsgruppen

Deltagare i respektive ansvarsområde:

BUH, VUH, Syncentralen, CFH, Ekeskolan
Katarina Corlin

Norra länets kommuner, Lindesbergs lasarett 
Anneli Wase

Psykiatrin, SIS, Kriminalvården
Katarina Gruvaeus

Region Örebro län
Karin Brage och Margit Gehrke Flyckt

Södra länets kommuner
Therese Börjesson

Universitetssjukhuset Örebro
Susanne Löfstedt

Västra länets kommuner, Karlskoga lasarett
Katarina Olsson

Örebro kommun
Erica Gunnarsson

Örebro universitetet 
Marianne Boström

Arbetsterapeuternas utbildningsdag