Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Klinisk utbildning

Inom Region Örebro län utbildar vi vårdpersonal som kan möta och förena framtidens krav på yrkeskunnande baserat på teoretisk kunskap, forskningsanknytning och praktiskt handlag.

Böcker

Vi erbjuder de studerande förutsättningar att utveckla och integrera teoretiskt och praktiskt lärande.

Studerande från olika utbildningar får sin kliniska utbildning inom Region Örebro län som samarbetar med flera universitet, högskolor och gymnasieskolor. Den studerande ska få en klinisk utbildning i en miljö som främjar lärande och utveckling mot professionell kompetens.

Att göra sin kliniska utbildning hos oss innebär att delta i vårdarbetet, träna på olika arbetsmoment och att i ett team möta yrkesmässiga förebilder. Vår strävan är att våra yrkeshandledare ska ha tid, kompetens och intresse för uppdraget.

Region Örebro län har tillsammans med berörda lärosäten utformat en struktur med stödfunktioner såsom studierektorer, adjungerade kliniska adjunkter, klinisk lektor, studentansvariga och huvudhandledare. Dessa utgör länkar mellan de olika lärosätena, hälso- och sjukvården och handledare.

Hälso- och sjukvårdsdag för undersköterskor i Örebro län

Den 14 november 2017 bjuder Utbildningscentrum in till en hälso- och sjukvårdsdag för hela länets undersköterskor. Det blir en kompetensdag med föreläsare, utställare samt information om olika verksamheter. Syftet är också att få träffas över gränserna mellan kommun och Region och ha en rolig och givande dag tillsammans. Inbjudan 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 16 oktober 2017

Innehållsansvarig: Kim Thorsen

Publicerad av Maria Ekholm Takman