Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Provtagning, covid-19

I Örebro län kan du ta ett prov för att se om du har covid-19. Provet kallas PCR-test och visar om du har en pågående infektion av covid-19.

Covid-19 och resor

Det kan vara olika rekommendationer och regler som gäller kring provtagning för covid-19 och intyg beroende på vart du vill åka eller var du befunnit dig när du reser in i Sverige. Du är själv ansvarig för att ta reda på vad som gäller för ditt resmål och de länder du reser igenom på vägen dit.

Läs mer information om:

 

Vårdcentralerna i Örebro län hanterar covid-testningen från och med 1 september

Den 1 september stänger mottagningarna för covid-testning på USÖ (CV-området) och Karlskoga lasarett, då vårdcentralerna tar över covid-testningen för allmänheten. Lådor med covid-tester finns fortsatt utanför varje vårdcentral för alla med e-legitimation vid behov av testning. Om e-legitimation saknas ringer man sin vårdcentral för tidsbokning.

Läs mer i nyheten >>

Nu kan du hämta testkit för covid-19 från Lådan – utan att boka tid

Runt om i länet finns nu särskilda lådor där du som behöver testa dig för covid-19 kan hämta ett testkit och lämna in ditt prov när du tagit det. Du behöver inte beställa prov eller boka tid. Däremot behöver du ha e-legitimation för att kunna koppla ditt prov till dig. 

Läs mer om provtagning och lådorna på 1177.se 

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 27 augusti 2021