Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Nyheter i hörselvärlden

Lokalt  

Nytt diagnostikverktyg på kliniken

Som en av de första klinikerna i landet, utför vi numera WBT (Wideband Tympanometry, eller på svenska bredbandstympanometri) som klinisk mätning. Det är en mätning som samlar in mycket mer information om statusen på trumhinnan och mellanörat än tidigare. Detta förenklar och ger bättre underlag för läkare vid diagnostiseringen av patienter. För att kunna genomföra denna mätning har kliniken införskaffat ny mätutrustning. (2017-05-08)

Artikel i Nerikes Allehanda den 13 oktober 2016

Örebroare vinner pris som årets audionom

Artiklar i Tebladet nr 8 2016

Patienter får hörseln tillbaka på USÖ - sida 6

Audionom: Ett yrke med framtiden för sig - sida 12

 

Reportage från SVT Nyheter Örebro

Hörselhjälpmedel en dyr historia - för vissa

 

Nya lokaler för Audiologiska klinikens utbildningsenhet (AudU)

Fredagen den 27 februari invigde Audiologiska klinikens utbildningsenhet (AudU) sina nyaVerksamhetschef Carina Jensen inviger AudU:s nya lokaler lokaler på Ladugårdsängen. Utbildningsenheten bedrivs i samarbete med audionomprogrammet vid Örebro universitet. I utbildningsenhetens lokaler kommer audionomstudenter i olika terminer att träffa patienter tillsammans med handledare/personal från Audiologiska kliniken på USÖ.

Det var stor uppslutning vid invigningen med besökare från såväl Örebro universitet, Arbetsförmedlingen, Riksgymnasiet för döva och hörselskadade, Audiologiskt forskningscentrum och från våra nya grannar på Centrum för hjälpmedel med flera.

Audiologiska kliniken tackar ödmjukast för alla lyckönskningar och hoppas att verksamheten kommer att fungera bra med dessa nya, goda förutsättningar.

Grattis HasanEnhetschef/civilingenjör Hasan Hadzic

Svensk Hörsel  (Hörapparatleverantörernas förening) delar årligen ut ett pris till en eller flera personer som genom egna initiativ och insatser bidrar till att vi ska ha världens bästa hörselvård och där alla har de hörhjälpmedel de behöver för att delta i alla samhällets aktiviteter. Alla inom hörselvården i Sverige kan nominera kandidater.

Audiologiska kliniken, Habilitering och Hjälpmedel, Örebro läns landsting nominerade enhetschef/civilingenjör Hasan Hadzic som arbetar på kliniken.

Hasan blev utsedd av en helt enad jury och fick priset. Hasan har utvecklat ett system som ska användas i skolan för hörselskadade barn och ungdomar som använder hörapparat och går integrerade. Systemet har visat sig vara bra även för de barn i klassen som inte använder hörapparat då man måste prata en och en i mikrofon. Utrustningen används nu till hörselskadade skolbarn i Örebro län.
 
Grattis önskar vi på Audiologiska kliniken.

Nationellt

Artikel i Auris: Tekniken får för stor betydelse vid utprovning

Hur får man hörapparaten att fungera bättre och slipper oönskade ljud? Genom att individualisera den mer och göra en grundlig behovsanalys. Det menar forskaren och audionomen Åsa Skagerstrand i Örebro.

Här kan du läsa hela artikeln.

Internationellt

Internationella konferenser, workshops, med mera

En lista över många av de event som arrangeras kring hörsel runt om i världen finns på denna länk.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 8 maj 2017

Innehållsansvarig: Carina Jensen

Publicerad av Stefan Jonasson