Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Traumagruppen

Traumagruppen tar emot vuxna som efter livshotande traumatisk händelse utvecklat ett posttraumatiskt stressyndrom eller liknande symptom.

Traumagruppen vänder sig till dig som blivit utsatt för traumatiska krigsupplevelser, tortyr eller politisk förföljelse. Vi vänder oss också till dig som blivit utsatt för - eller bevittnat - våld i form av rån, misshandel eller överfallsvåldtäkter.

När du kommer till oss får du prata med en person som har kunskap om hur människor reagerar på svåra upplevelser.

Vad är traumatisk stress?

Människor reagerar på traumatiska upplevelser på en rad olika sätt. Den som har ett lidande till följd av trauma upplever vanligtvis plötsligt återkommande minnen och i samband med den en intensiv rädsla och en känslomässig smärta.

Individen försöker ofta undvika minnena av själva händelsen. Det kan till exempel vara personer, föremål eller situationer som på något sätt påminner om den traumatiska erfarenheten.

Hur får du kontakt med oss?

Om du eller någon närstående varit med om en traumatisk händelse eller känner igen symptomen, kontakta din närmaste vårdcentral eller Allmänpsykiatri öppenvård för att få en remiss till oss på Traumagruppen.

Nya regler för återbud och uteblivna

1 mars införs nya regler för återbud och uteblivna besök inom hälso- och sjukvården i Örebro län.

  • Du kan av- eller omboka ditt besök utan kostnad upp till 24 timmar före besökstiden.
  • Om du inte kan komma på din bokade tid måste du av- eller omboka senast 24 timmar innan besöket skulle ägt rum. Annars får du betala vad besöket hade kostat eller minst 200 kr.
  • Avgiften för uteblivet besök gäller även personer under 25 år och över 85 år.
  • Du kan avboka ditt besök dygnet runt, på mottagningens telefonsvarare eller genom att logga in i e-tjänsterna på www.1177.se.

De nya reglerna införs för att öka tillgängligheten inom hälso- och sjukvården. Om en patient som inte kan komma på sin bokade tid avbokar i god tid, kan en annan patient få tiden.Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 18 maj 2017

Innehållsansvarig: Kristian Berglund, tf enhetschef

Publicerad av Camilla Boström

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/traumapsyk

E-tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du:

  • Lämna förslag och synpunkter