Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Barnavårdscentral

En siluett av ett barn som leker med klossar. I bakgrunden står patienter och personal på en vårdcentral

På barnavårdscentralen, BVC, får du svar på frågor om ditt barns hälsa och erbjuds stöd i föräldraskapet. Den första kontakten med BVC får du oftast någon vecka efter hemkomsten från BB. Din sjuksköterska på BVC tar kontakt med dig för att boka ett första besök hemma hos dig eller på barnavårdscentralen. Kontakten med oss fortsätter sedan fram tills ditt barn börjar i förskoleklass. För att förebygga och upptäcka sjukdomar hälsoundersöks och vaccineras ditt barn.

Du och ditt barn är välkomna till oss efter tidsbeställning. När du ringer kommer du till en telefonsvarare som tar emot ditt telefonnummer varefter vi ringer upp på given tid.

I anslutning till BVC finns Familjecentralen som är en öppen och kostnadsfri mötesplats för föräldrar och barn i Askersunds kommun. Du hittar länk i navigeringen till höger 

Nu har du som förälder möjligheten att boka en telefontid med psykolog inom barnhälsovården via 1177 Vårdguidens e-tjänster. När du gjort bokningen blir du uppringd på den tid du bokat, och får under ett 30 minuter långt samtal möjlighet att rådgöra kring generella frågor, aktuella för småbarnsfamiljer.
Genom att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster, och söka upp psykologenheten, kan man se vilka tider som finns tillgängliga de närmaste tre veckorna.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 11 juni 2018

Innehållsansvarig: Sirpa Ljung

Publicerad av Elionor Hedman

Kontakt


Telefontid
Måndag-fredag kl 07.00-12.00


Anna-Lena Andersson

Telefon 0583-85745

Helene Särnbrink
Telefon
0583-85746

Om ditt barn är sjukt och i behov av läkarkontakt ringer du till distriktsläkarmottagningen
0583-85710


Länkar – 1177 Vårdguiden