Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Varberga vårdcentral

Välkommen till Varberga vårdcentral

Varberga vårdcentral ligger i Örebros västra stadsdel. Vi vill ge våra patienter vård av högsta kvalitet och god service – något som vi hoppas att du som besöker oss också upplever. Personalen på vårdcentralen arbetar nära varandra för att skapa samverkan och helhetstänk runt varje patient.

Aktuellt

Lättakuten, drop-in mottagning för Varberga vårdcentrals patienter !
För akuta åkommor såsom övre luftvägsinfektioner, urinvägsinfektioner, akut ryggsmärta, sårskador och liknande, är du välkommen att besöka vårdcentralens lättakut för en kort konsultation.
Öppettider
Måndag - fredag kl 08:00 - 14:00, förutom onsdag då vi börjar kl 09:00. Ingen förbokning krävs. Anmäl dig först i kassan.
Långdragna besvär
Om du har mer långdragna besvär eller frågeställningar som kräver mer tid, rekommenderar vi att du bokar en planerad besökstid via telefon 019-602 29 75.

Har du fått vinterkräksjukan?
Blir du sjuk räcker det oftast att vila och dricka ordentligt. Vanligen går det över inom ett till tre dygn. Minska smittorisken med att tvätta händerna noga med tvål och vatten. Stanna hemma om du är sjuk. 
Läs mer om vinterkräksjukan, vad man kan göra om man blir sjuk och hur man minskar smittorisken på 177.se.hemma när du är sjuk.

Vår personal

Hos oss kan du träffa distriktsläkare och distriktssköterskor. Vi har också diabetessköterska och astma/KOLsköterska. Vår undersköterska kontrollerar blodtryck. Vid behov kan du träffa sjukgymnast eller kurator. Är du gravid eller har frågor om preventivmedel vänder du dig till barnmorskan. BVC är till för ditt barns förebyggande hälsovård. Vi har också tillgång till internmedicinare, dietist, hemrehabsjukgymnast, biomedicinsk analytiker och läkarsekreterare.

Vår tillgänglighet

Vi har god telefontillgänglighet via telefonsvarssystemet. Du kan även boka tid i receptionen. Du kan även avboka och omboka tid, förnya recept, kontakta oss med mera genom att logga in på våra e-tjänster på 1177.se. I de flesta fall kan vi erbjuda dig tid samma dag eller nästa dag om du har behov av snabb läkarkontakt. För väldigt akuta tillstånd finns en akuttelefonen. Vi har god tillgänglighet till övriga mottagningar.

Kvalitet

Vår diabetesmottagning deltar i nationella diabetesregistret, där vi når uppställda mål. Vår och höst utförs mätningar på väntetid till läkare, där vi ligger mycket bra till. Den nationella patientenkäten som genomförs varje år ligger till grund för vårt förbättringsarbete.

Du kan hjälpa oss att bli bättre genom att lämna dina synpunkter.

Här kan du läsa om hur du lämnar dina synpunkter på vården

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 8 mars 2019

Innehållsansvarig: Eva-Britt Jansson

Publicerad av Carina Olsson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/varberga

E-tjänster

Kontakt

Rådgivning och tidsbeställning

Telefon

019-602 29 75

Telefontid

måndag - fredag, 07:00 - 17:00

Tid för dropin

måndag - fredag, 08:30 - 11:00

Texttelefon

019-670 25 30

Öppettider

måndag - fredag, 08:00 - 17:00

Akuttelefon

019-602 29 85

Kvällar och helger

Vårdcentralernas jourmottagning Nygatan 7, telefon 1177

E-post

Varberga vårdcentral
För en säker hantering av ditt patientärende hänvisar vi till våra e-tjänster - se ovan.

Besöksadress

Varbergagatan 75, Örebro

  • 1177
  • Lämna förslag och synpunkter