Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Turnéslingan 2014

Dansföreställningar med workshop/samtal och pedagogisk handledning till skolor/gymnasieskolor i länets kommuner

För andra året genomförs turnéslingan med kostnadsfria dansföreställningar på turné ut till länets kommuner.
2014 kommer turnéslingan att erbjuda två olika dansproduktioner som riktar sig till skola och gymnasieskola.
Genom att skapa en turnéslinga i länet (ett av målen i länets kulturplan) kan en bättre infrastruktur för att ta emot dans på plats ute i verksamheterna skapas. Kunskapen om dans ökar och vi arbetar för att nå målsättningen att sprida dans i hela länet. Via skolan kan vi nå ”alla” barn och unga.

Turnéläggning genomförs av utvecklingsledaren vid Dans i Örebro län/Region Örebro län i samråd med länets kommuner och de danskompanier som valts ut. De som vill ta del av föreställningar/workshops/samtal håller med kontaktperson och fri tillgång till en eller flera lokaler som spelplatser.

Obs! en av de utvalda dansproduktionerna kommer enbart att dansas på Hjalmar Bergmanteatern i Örebro på grund av omfattande scenteknik.

2014 års dansföreställningar:

Jag vara Jag (lågstadiet)
KolKo ink.

Jag vara Jag är dansföreställningen som på ett utforskande sätt närmar sig kropp och identitet. Publiken bjuds in till en fysisk men också filosofisk värld där dansarna försöker förstå: Vad är det egentligen som gör att jag är jag?
Efterföljande workshop.

Kontaktpersonen i din kommun på din skola/gymnasieskola:

Bjuder in klasser samt tillhandahåller marknadsföringsmaterial. Har den praktiska kontakten med utvecklingsledaren inför och under föreställningarna/workshops. Ansvarar för den aktuella lokalen så att den fungerar på ett bra sätt. Lokalen får gärna vara en scen som passar för att ta emot dansföreställningar vad gäller golvsvikt och yta, men kan också vara en gymnastiksal eller stor sal. Lokalen måste förutom speltid upplåtas för rimlig rigg- och rivtid. En vaktmästare ska finnas på plats i lokalen vid rigg och rivning. KolKo ink. tar själva med ljus och ljud.

SIRI (från mellanstadiet till gymnasiet)
Complete

Skolföreställningar onsdagen den 22 oktober, klockan 10.30 samt 13.30 på Hjalmar Bergmanteatern, Örebro.
Vi har möjlighet att subventionera ett begränsat antal resor till och från SIRI, gäller ej resande inom Örebro kommun.
Först till kvarn!

I föreställningen SIRI (just nu aktuell på Dansens Hus i Stockholm) har dansarna ofrivilligt slukats upp i en virtuell värld och fångats i ett abstrakt universum där människan inte längre styr och ställer. Fantasifullt, överraskande och visuellt kämpar de för att ta sig ut.
Titeln SIRI syftar på den röststyrda iphonefunktionen, där användaren säger vad den vill göra. Tillexempel skicka ett sms, diktera anteckningar eller kolla väderprognosen. Men i föreställningen förflyttas vi 10 år framåt i tiden till en mer utvecklad version av Siri, där man tänjt på gränserna och därmed Siris möjligheter att kommunicera.

Kontaktpersonen i din kommun på din skola/gymnasieskola:

Anmäler klass/klasser till utvecklingsledaren.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 6 mars 2015

Innehållsansvarig: Mia Eklund

Publicerad av Mia Eklund

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/turneslingan

Vill du ta del av turnéslingan?

Kontakta
Mia Eklund
Utvecklingsledare - dans
019-602 72 57
0705-82 63 48

Först till kvarn, begränsat antal föreställningar och platser!