Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Examensarbete och uppsats

Arbets- och miljömedicin (AMM) samarbetar och vill gärna fortsätta att samarbeta med studenter vid högskolor, universitet och gymnasieskolor. Samarbete med studenter sker främst i form av handledning av uppsatser eller avhandlingar.

Den som skriver uppsats i samarbete med AMM får möjlighet att fördjupa sina teoretiska kunskaper genom att utreda ett faktiskt problem inom arbets- och miljömedicinens område.

Forskningsprojekten på kliniken spänner över många olika discipliner. I vissa projekt har vi internationella eller nationella samarbeten. Andra projekt är av mer lokal eller regional karaktär. Gemensamt för projekten är att det ofta går att bryta ut avgränsade frågeställningar som är lämpliga för uppsatser.

Forskningen vid kliniken är i allt väsentligt indelad i fyra områden.
• Att leva och arbeta i stad och tätort.
• Att arbete i industrimiljöer.
• Att arbete i utsatta yrken.
• Att mäta, förebygga och åtgärda miljöföroreningar.

Lämpliga utbildningsprogram

Vi vänder oss i första hand till studenter på läkarprogrammet, sjuksköterskeprogrammet, psykologprogrammet, personalvetarprogrammet, fysioterapiprogrammet eller de som läser kemi eller till biomedicinsk analytiker. Det kan även finnas avgränsade frågeställningar som lämpar sig för ett naturvetenskapligt eller beteendevetenskapligt gymnasiearbete.

Kontakta oss

Hör av dig till kliniken om du är intresserad av att skriva en akademisk uppsats eller genomföra ett gymnasiearbete. Vi kan berätta mer om vilka aktuella ämnen som finns. Du kan även komma med ett förslag på ämne, så diskuterar vi det med dig.

Jessika Hagberg – t f verksamhetschef
Håkan Löfstedt - överläkare


 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 6 augusti 2019

Innehållsansvarig: Jessika Hagberg

Publicerad av Marita Nyström

Kontakt

Jessika Hagberg
t f verksamhetschef

Håkan Löfstedt
överläkare