Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Instrument för magnetiska fält

 

Nu kan instrumentpoolen äntligen erbjuda ett mätinstrument för magnetiska fält. Instrumentet heter Combinova FD 10 och kan även indikera elektriska fält.

Från maj månad är instrumentet färdigtestat och redo för bokning. Eftersom leveranstiden varit lång, och intresset för att boka den är stort är det bra att höra av sig i god tid för bokning.

Combinovan används lämpligen med det kolfiberstativ som följer med. Stativet ska inte påverka mätningen mer än någon promille av insatsvärdet.


Instrumentet har dock fortfarande några begränsningar.
• Mätningarna loggas ej utan är dirketvisande eller visas online. En loggningsfunktion kommer förhoppningsvis under sommaren 2018.
• Att mätningarna bara kan indikera elektriska fält innebär att det är mätning i en riktning med en jordreferens istället för en tre dimensionell mätning av ostört fält.
• Den fältmätinstruktion som följer med instrumentet är fortfarande under framtagning, och vi tar gärna emot synpunkter på instruktionerna.

Mätinstrumentet kostar 1628 kronor per vecka att hyra. Priset kommer troligen ändras när loggningsfunktionen införts.

Kontakta instrumentpoolen om du har frågor om mätning av magnetiska fält, och hur instrumentet kan användas. Telefon 019-602 24 80. Telefontid på vardagar klockan 8-12.

Länkar

Teknisk information om instrumentet

Instrumentpoolens hyresvillkor

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 1 juni 2018

Innehållsansvarig: Kerstin Norman

Publicerad av Karin Stenström

Kontakt

Instrumentpoolen  
019-602 24 80

Telefontid
Vardagar 8-12.