Nya medarbetare på AMM

Under sommaren och hösten har tre nya medarbetare börjat på Arbets- och miljömedicin i Örebro. Maria Kaivanto, Tove Nilsson och Linnéa Alvinzi hälsas välkomna till kliniken. Tove och Linnéa är ST-läkare och Maria är ergonom. De kommer i första hand arbeta på mottagningen och träffa patienter som kommer till AMM för utredning.

Maria Kaivanto, Tove Nilsson och Linnéa Alvinzi.

Maria Kaivanto, ergonom

Vad var det som fick dig att bli intresserad av området Arbets- och miljömedicin?
Jag har länge haft ett intresse av att fördjupa mig i hur människor påverkas av olika faktorer i arbetslivet och omgivningsmiljön, bland annat buller, vibrationer, fysisk belastning och stress. Min ambition är att kunna jobba för ett hälsofrämjande arbetsliv.
Tidigare arbetsplats?
Regionhälsan (företagshälsovård) tjänstledig just nu.
Vad är en god arbetsmiljö för dig?
En god arbetsmiljö för mig är en miljö där jag får förutsättningar att utvecklas, där jag har inflytande över innehållet i mitt arbete och där kommunikationen är bra mellan kollegor och arbetsledning.

Tove Nilsson, ST-läkare

Jag blev intresserad av Arbets- och miljömedicin då det är en väldigt bred specialitet med varierande arbetsuppgifter. Som läkare har man både patientmottagning samt håller i utbildningar och det finns goda möjligheter till forskning. Jag är intresserad av att kunna arbeta förebyggande så att människor inte ska behöva bli sjuka av sina jobb.
Tidigare arbetsplats?
Jag har tidigare arbetat som ST-läkare på vårdcentral.
Vad är en god arbetsmiljö för dig?
En god arbetsmiljö för mig innebär öppen kommunikation mellan kollegor och att det är okej att fråga när man inte vet. Jag tycker också det är viktigt med en känsla av kontroll, t ex att det går att påverka sin arbetsbelastning i viss mån.

Linnéa Alvinzi, ST-läkare

Jag blev intresserad av arbets- och miljömedicin när jag läste på Psykologprogrammet på Örebro Universitet. Vi läste om psykosocial arbetsmiljö, organisationspsykologi och ledarskap, och då kände jag att området var intressant och viktigt. Efter detta har jag utbildat mig till läkare och arbetat på flera olika arbetsplatser, och det har varit spännande att se olika miljöer och kunnat reflektera kring det med hjälp av kunskapen som jag fick på Psykologprogrammet.
Tidigare arbetsplats?
Jag har precis avslutat min allmäntjänstgöring där jag har arbetat på olika kliniker på USÖ samt inom primärvården.
Vad är en god arbetsmiljö för dig?
För mig är en god arbetsmiljö att det är god stämning samt att det finns möjligheter att lära sig nya saker. För mig är det även viktigt att kunna planera och påverka mitt arbete.

Sidan granskades den 18 oktober 2018

Innehållsansvarig: Kerstin Norman