Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Nyheter från instrumentpoolen

Två-rörhållare tillgängligt för uthyrning

Nu finns det återigen möjlighet att hyra två-rörhållare från instrumentpoolen. Under en tid har vi sagt nej till förfrågningar om att hyra enbart två-rörhållare eftersom det varit ont om sådana. Men efter en del letande har vi hittat en leverantör som har hållare för dubbla adsorbentrör och därför kan vi erbjuda det för uthyrning igen.

Två-rörhållarna används vid luftprovtagning med exempelvis kolrör. Hållarna är justerbara för luftprovtagning med 10-250 ml/min. Läs mer i prislistan eller kontakta instrumentpoolen om du är intresserad av att hyra.

Mätinstrument för elektromagnetiska fält kommer under våren

Leveransen av mätinstrumentet för att mäta elektromagnetiska fält har dragit ut ytterligare på tiden. Nu har leverantören meddelat att instrumentet kan levereras under mars. Efter provning hoppas vi kunna erbjuda magnetfältsloggern FD10 för uthyrning från april månad.

Instrumentet mäter magnetiska fält och indikerar elektriska fält. Det kommer även finnas ett stativ i kolfiber, som bara bör ha en försumbar påverkan på mätningarna.

– Efterfrågan på magnetfältsloggern är stor, så vi hoppas verkligen att leveransen inte dröjer ytterligare, säger instrumentpoolens mättekniker Anders Johansson.

Instrumentpoolen har redan instrument för lågfrekventa magnetiska fält, som kan mäta upp till 2 kHz. Det nya instrumentet kan mäta upp till 400 kHz. Kontakta instrumentpoolen om du har frågor om mätning av magnetiska fält.

Kontakt

Instrumentpoolens telefon 019-602 24 80 
Telefontid vardagar klockan 8-12  


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 17 april 2018

Innehållsansvarig: Kerstin Norman

Publicerad av Karin Stenström

Kontakt

Instrumentpoolen  
019-602 24 80
 
Anders Johansson
Mättekniker
019-602 24 79

Öppettider
Telefontid vardagar 8-12.