Kurs i riskkommunikation 3-4 april 2019

Vilket ansvar har jag i kommunikationen om risker? Hur mycket bör jag berätta? Vad säger jag till media?

Det är delar som kommer att tas upp inom kursen i riskkommunikation. Inom kursen kommer vi att gå igenom grunderna och viktiga begrepp inom riskkommunikation samt förståelse för kommunikationens roll i dialogen mellan experter, myndigheter, media, näringsliv och allmänhet.

Dessutom får deltagarna kunskap om hur man upprättar en kommunikations- och tidsplan samt identifierat målgrupper och informationsvägar.

Som ett praktiskt moment ingår även att öva sig i att informera och kommunicera med berörd och intresserad allmänhet på ett sådant sätt att man på ett trovärdigt och förtroendefullt sätt kan hantera oro om miljöfaktorer som kan påverka människors hälsa.

Efter kursen kommer du få en hemuppgift som ska baseras på ett ärende där riskkommunikation varit nödvändigt. Börja gärna fundera redan nu på vilket fall du vill använda. Om du inte känner till något passande fall så kan vi hjälpa till med detta under kurstillfället

Utbildningen anordnas gemensamt av Arbets- och miljömedicin i Örebro, Uppsala och Linköping. Den riktar sig huvudsakligen till nyanställda inom Arbets- och miljömedicin.

Föreläsare: Katja Hagström, Ingela Helmfrid, Stefan Ljunggren, Jesper Matsson, Karin Stenström, Martin Tondel, Jens Qvarngård.

Kontaktperson:
Jens Qvarngård

Sidan granskades den 7 mars 2019

Innehållsansvarig: Kerstin Norman

Publicerad av Eva-Lott Hedin

Datum: 3-4 april 2019

Tid: Se program

Plats: Sottern, M-huset, Universitetssjukhuset Örebro.

Avgift: 1 500 kr

Målgrupp: Huvudsakligen nyanställda inom arbets- och miljömedicin

Antal platser: Max 25 deltagare

Anmälan senast 15 mars: