Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Barn- och ungdomsmottagningen, USÖ

Egen vårdbegäran

Från och med 1 januari 2016 kan du själv skicka en egen vårdbegäran till någon av våra barnspecialistmottagningar i länet. Läs mer Egen vårdbegäran

  • Ladda ner, fyll i och skriv ut blanketten Egen vårdbegäran alt beställ blanketten via E-tjänster 1177
  • Beställ barnets/ungdomens tillväxtkurvor hos BVC (Barnavårdscentral) eller skolhälsovård/elevhälsa. Om ditt barn är förskolebarn kontaktar du BVC-sköterska och ber om kopia av tillväxtkurvor. Om ditt barn/ungdom går i skolan kontaktar du skolsköterskan istället.
  • När du fått tillväxtkurvorna från BVC eller skola så skickar du dessa tillsammans med ifylld blankett Egen vårdbegäran till önskad barn- och ungdomsmottagning.

Egen vårdbegäran som inkommer till Barn- och ungdomsmottagningen utan tillväxtkurvor kommer att återsändas. Detta beror på att den information tillväxtkurvorna ger är av stor vikt för att våra läkare ska kunna bedöma remissen på ett adekvat och patientsäkert sätt.

Våra Barn- och ungdomsmottagningar i länet har ett väl fungerande samarbete. I vissa fall kan en inkommande Egen vårdbegäran behöva skickas vidare till annan Barn- och ungdomsmottagning för bedömning och/eller åtgärd. Vi förbehåller oss rätten till detta.

Det kan alltså hända att du får ett svar från en annan Barnmottagning än den du skickade Egen vårdbegäran till.

Nå oss på internet

Du kan förnya recept, av- eller omboka din tid och kontakta oss eller beställa journalkopior via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Du slipper passa telefontider och kan göra dina ärenden när du vill och var du vill via Internet.

 

Telefon tid till läkare

Mån - tors: 07.00 - 13.00 
Fre:  07.00 - 10.30 
Telefonnr  019-602 19 32

Barnmottagningen har Flexitid vilket innebär att man bokar en tid och sedan ringer en sekreterare upp och man får  boka en telefontid till läkare.

Rådgivning av sjuksköterska

Denna rådgivning är endast till för de barn som har regelbunden kontakt med Barn- och ungdomskliniken
Beställ telefontid kl 07.00 - 14.15 
Telefonnr 019-602 11 44

Barnmottagningen har Flexitid vilket innebär att man ringer upp och beställer en telefontid för rådgivning. En sjuksköterska ringer sedan upp vid önskad tidpunkt.


Övriga hänvisas  till 1177 eller respektive vårdcentral eller vid akuta fall 112.

Obs! Det är viktigt att du avbokar din tid om du får förhinder och inte kan komma på uppgjord tid.

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 14 oktober 2016

Innehållsansvarig: Camilla Frisö Åsell

Publicerad av Camilla Frisö Åsell