Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Hagström Katja

Yrkes- och miljöhygieniker, fil.dr

Foto på Katja HagströmSedan år 2000 arbetar jag på kliniken. Från början arbetade jag mest med patientutredningar och var ansvarig för patient- och exponeringsutredningarna inom Örebro län. Sen januari 2014 arbetar jag dock på miljömedicinska enheten som avdelningschef.

Jag arbetar bland annat med kemikalier och råd om hur man kan minska sin exponering speciellt till barn och gravida. Dessutom arbetar jag med frågor gällande läkemedel och miljö. Läkemedel är också en kemikalie som vi ser i vår miljö men som dock är tillverkad för att ha effekt på biologiska system. Därför ser man många effekter i miljön av läkemedel och frågan är om dessa låga halter även kan påverka människan.

Under min tid här har jag också hunnit disputera inom miljövetenskap på Örebro Universitet med avhandlingen ”Occupational exposure during production of wood pellets in Sweden”.

I avhandlingen fokuserade jag på exponeringen för trädamm med olika mätmetoder men också på ämnen som terpener och flyktiga organiska föreningar.
Jag tittade även på statistiska analyser av mätdata, ett område som jag fördjupar mig inom.

Övriga arbetsuppgifter är bland annat telefonrådgivning samt utbildningar.

Vetenskapliga publikationer

Tel: 019-602 24 92
E-post: Katja Hagström

Foto: Lars-Göran Jansson


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 22 september 2016

Innehållsansvarig: Kerstin Norman

Publicerad av Karin Stenström