Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Arbetsterapi inom akutsjukvård

Inom den akuta vården är de arbetsterapeutiska patientinsatserna av främst utredande karaktär. Arbetsterapeuter arbetar oftast med äldre och  multisviktande patienter inom akutvård. 

En tidig kartläggning av patientens aktivitetsförmåga och behov avseende träning relaterade till dagliga aktiviteter är viktiga och nödvändiga, speciellt inom akutsjukvård. Det är också en del av arbetsterapeutens roll att tillförsäkra den äldre patienten möjlighet att klara sig i sitt hem i samband med vårdplanering och/eller utskrivning.

Kvarstående behov av rehabilitering, hjälpmedel och eventuell bostadsanpassning bör påtalas och planeras under sjukhusvistelsen inför utskrivning i samverkan med vårdteam, patienten och/eller dennes närstående .

På Medicinkliniken, Handkirurgiska kliniken, Infektionskliniken, Kardiologiska kliniken, Kirurgiska kliniken, Lungkliniken, Neurokliniken Ortopedkirurgiska kliniken och Urologiska kliniken utgör de arbetsterapeutiska insatserna av främst bedömningar och kortare rehabiliteringsinsatser.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 2 november 2010

Innehållsansvarig: Helena Ekmark och Marie Jönsson

Publicerad av Helena Ekmark

Kontakt

 

Arbetsterapi finns på flera av sjukhusets kliniker. Om du erhåller vård vid någon av sjukhusets kliniker kan du ta kontakt med oss.

Arbetsterapeut vid din klinik kontaktas via sjukhusets växel.

019-602 10 00

 

Samordnande arbetsterapeut:
Susanne Löfstedt
019-602 53 93