Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Arbetsterapi inom palliativ vård

 

Palliativ vård är vård för patienter med obotlig sjukdom och med begränsad förväntad överlevnad.

Arbetsterapeuten hjälper till att ge råd och tips samt provar ut hjälpmedel. Det är också viktigt att skapa en bra miljö i hemmet för patienten men också för den personal och närstående som vårdar/ger stöd.

Arbetsterapeutens huvuduppgift är att möjliggöra/underlätta aktivitet som är viktiga och meningsfulla för patienten inom områdena personlig vård, boende och fritid.  Patienten ska kunna uppleva största möjliga trygghet, stöd, livstillfredsställelse och livskvalité, här och nu.

På Universitetssjukhuset Örebro finns LAH (Landstingsansluten hemsjukvård). LAH vänder sig till svårt sjuka patienter som önskar bli vårdade i hemmet. Det handlar ofta om vård i livets slutskede.

Pallitiv vård och vård i livets slutskede bedrivs också på avdelning 84 (Hospice). Andra kliniker där arbetsterapeut har kontakt med personer i tidig och palliativ fas är Gynonkologiska kliniken, Kardiologiska kliniken, Kirurgiska kliniken, Lungkliniken, Medicinska kliniken, Onkologiska kliniken och Urologiska kliniken.
 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 4 september 2013

Innehållsansvarig: Helena Ekmark och Marie Jönsson

Publicerad av Helena Ekmark

Kontakt

 

Arbetsterapi finns på flera av sjukhusets kliniker. Om du erhåller vård vid någon av sjukhusets kliniker kan du ta kontakt med oss.

Arbetsterapeut vid din klinik kontaktas via sjukhusets växel.

019-602 10 00

 

Samordnande arbetsterapeut:
Susanne Löfstedt
019-602 53 93