Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Dysmeli och armprotesenheten

 

Dysmeli- och armprotesenheten är ett nationellt kunskapscenter för barn och vuxna med reduktionsmissbildningar (dysmeli) eller armamputation.

Dysmeli- och armprotesenheten tar emot barn med reduktionsmissbildningar (dysmeli) samt barn och vuxna med traumatiska amputationer från hela Sverige men med koncentration av remisspatienter från de mellansvenska länen.

På enheten arbetar arbetsterapeuter, läkare, sjukgymnast och sekreterare och till vår dysmeliverksamhet finns även psykolog och kurator inkopplade. Nära samarbetspartners inom sjukhuset är avdelningen för ortopedteknik, ortopedkirurgiska kliniken samt handkirurgiska kliniken. 

Enheten startade i början av 70-talet och verksamheten är inriktad på att samordna medicinska, ortopedtekniska och psykosociala insatser för patienter med dysmeli eller armamputation. Förutom mottagningsverksamhet och familjeträffar erbjuder enheten intensivbehandling för barn och ungdomar samt informationsdagar för familjer med små barn med dysmeli.

Du kan beställa av- eller omboka tid, beställa handskar och kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Du slipper passa telefontider och kan göra dina ärenden när du vill. 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 17 oktober 2018

Innehållsansvarig: Maria Gradin

Publicerad av Anette Nilsson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/dysmeli

E-tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du:

kontakt

Besöksadress

Entré B, våning 8, USÖ

Telefon

019-602 17 05

Dysmeli- och armprotesenheten

Telefontider:

Måndag- fredag kl 08.00 - 11.00

Tel: 019-6021705

Fax 019 - 602 31 99

Dysmelienheten
Universitetssjukhuset
701 85  ÖREBRO

Vi vill gärna ha dina synpunkter. Det kan gälla vår hemsida eller annan information som du vill delge oss. Vi kommer att lyssna på dig och ta del av din åsikt så snart vi kan.Dysmeli och armprotesenheten 

 

Länkar

Fact about the centre
Svensk Dysmeliförening
Otto Bock - Hjälpmedel
Ortopedtekniska
Sällsynta diagnoser
Handkirurgkliniken
Ortopedkliniken 

 


 

  • USÖrebro.se