Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Om kliniken

Onkologiska kliniken - Vård och vetenskap i samverkanOnkologiska kliniken startade som egen klinik 1958. 1 mars 2011 genomfördes en sammanslagning av de två separata klinikerna för allmän onkologi och gynekologisk onkologi till dagens onkologiska klinik. Vi är i dag drygt 150 medarbetare. Vår huvudsakliga verksamhet består av behandling, utredning och uppföljning av patienter med cancersjukdomar.

Vi skall i första hand erbjuda onkologisk behandling till invånarna i Örebro län. Förutom vårt länsuppdrag bedriver vi högspecialiserad cancerbehandling framförallt för patienter med cancer i huvud- och halsområdet, gynekologisk cancer och prostatacancer. Detta är en verksamhet som sker i nära samarbete med ett flertal andra kliniker på USÖ där behandlingsbeslut tas i multidisciplinära ronder. Behandling av patienter med huvud- och halscancer sker i nära samarbete med ”Centrum för huvud- och halsonkologi”, patienter med gynekologisk cancer i  samarbete med kvinnokliniken och patienter med prostatacancer i samarbete med urologiska kliniken.
Vi har sedan flera år en omfattande brachyterapiverksamhet, med både PDR och HDR. Brachyterapi är en strålbehandlingsmetod som innebär att man ger en hög stråldos direkt i tumören. Metoden används bland annat för patienter med gynekologisk cancer, prostatacancer, huvud- och halscancer, bröstcancer och analcancer.

Kliniken består av fyra enheter; en vårdavdelning med 26 vårdplatser, en mottagning för remisspatienter och patienter som går på kontroll, en behandlingsenhet för cytostatika och annan medicinsk tumörbehandling samt en strålbehandlingsavdelning med tre linjäracceleratorer.
Vi har en klinisk prövningsenhet med forskningssköterskor, psykosocial enhet med kuratorer och arbetsterapeut och ett sekretariat.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 24 juni 2013

Innehållsansvarig: Kenneth Villman

Publicerad av Elisabeth Peippo