Ekologiska måltider

Vi på Kostavdelningen lagar ca 750 00 portioner om året. Vårt mål är att servera landets godaste mat till patienterna på Region Örebro läns sjukhus.

För oss är det viktigt att vi serverar god mat och att det finns olika valmöjligheter eftersom god mat är en individuell upplevelse. Vi ser maten som en viktig del i tillfrisknandet och arbetar ständigt med att utveckla våra måltider.

Alla patienter får välja mellan flera rätter varje dag. Våra svårast sjuka patienter kan dessutom få önskekost - de väljer fritt och får den mat de önskar. Det kan vara allt ifrån rotmos till oxfilé. Genom att regelbundet skicka ut enkäter med frågor om maten får vi reda på hur patienterna upplever det vi serverar. Det är viktig information som ligger till grund när vi planerar måltiderna.

Dietkost  Önskekost  Vegetarisk

Mia Kling, Försörjningschef, är regionrepresentant i styrgruppen för Ekolgiskt Forum, Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien och i arbetsgruppen för storhushåll. I uppdraget från Jordbruksdepartementet ingår frågor rörande inriktningsmålet 25 % ekologiska produkter i produktionen för storhushåll.


Sid-funktioner och -information

Dela

Sidan granskades den 9 juni 2015

Innehållsansvarig: Martin Stang

Publicerad av Christina Gerhardsson

Mer information

Kontakt:

Martin Stang
Försörjningschef
Region Örebro län
Telefon: 019-602 73 18

 
Vi har tagit fram en inspirerande broschyr - Mat i offentlighetens tjänst. Du hittar den som en pdf-fil här längre ner på sidan. Där finns också ett informationsblad om Mat i offentlighetens tjänst.