Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

USÖ - det personliga universitetssjukhuset

Vi erbjuder dig vård av hög kvalitet med gott personligt bemötande. Vi är stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

  • Näracancer
  • Ny på arbetet: kirurgavdelning, USÖ

På Blodcentralen välkomnas nya blodgivare. Blod kan inte tillverkas på konstgjord väg, därför är din insats livsviktig för många människor.

Information från landstinget

100 000 kr i donation till Nyckelfonden

Stiftelsen Nyckelfonden har mottagit en donation från den ideella föreningen Café Knuten i Hallsberg.


Cancerrehabilitering

Har du en cancersjukdom? Lever du nära någon med cancer? Nu kan du anmäla dig till vårens kurs ”Cancer-rehab” på USÖ. Kursen riktar sig till dig som har en cancersjukdom och till dina närstående, med syfte att du ska få ökade kunskaper för att lättare hantera en förändrad livssituation


Lovisa Bergengren, specialistläkare på kvinnokliniken vid Universitetssjukhuset ÖrebroUSÖ-läkare uppmanar flickor att vaccinera sig mot HPV

HPV (humant papillomvirus) är orsak till all livmoderhalscancer. I Sverige drabbas 450 kvinnor per år och av dem är det 150 som avlider. Lovisa Bergengren, specialistläkare på kvinnokliniken vid USÖ, uppmanar nu föräldrar att låta sina flickor vaccinera sig mot HPV. Alla flickor i årskurs 5 och 6 erbjuds kostnadsfri vaccinering mot HPV.


TBE har kommit till Örebro län

TBE är en virussjukdom som sprids av fästingar och kan orsaka inflammation i hjärna eller hjärnhinnorna. Nu rekommenderar Hälso- och sjukvården i Region Örebro län vaccination mot TBE-smitta för dem som vistas mycket ute i skog och mark.   Hans Fredlund, smittskyddsläkare berättar mer i filmat inslag.


 

Illustration över det nya H-huset som kommer att byggas på USÖUrsäkta röran – vi bygger framtidens vård!

Just nu är det rörigt på sjukhusområdet på grund av flytt av Södra Grev Rosengatan för att ge plats åt det nya H-huset. Besökare och patienter uppmanas att i första hand parkera utanför vår huvudentré.
Se karta över besöksparkeringarSjuksköterskor, Akuten USÖVi söker sjuksköterskor som vill göra skillnad!

Just nu är hälso- och sjukvården i Region Örebro län inne i en spännande utveckling där vi tar stegen mot framtidens sjukvård. Vi söker sjuksköterskor som vill göra skillnad!

 

 

  • Nyckelfonden
  • USÖrebro.se

Tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya hjälpmedel
  • Förnya recept
  • Kontakta oss

Vård

Hitta rätt

1177, råd om vård på webb och telefon