Region Örebo county Region Örebo county
Search

Mentorskapsprogram inom litteratur

Vill du få stöd att utvecklas i ditt skrivande? Behöver du rådgivning för att komma vidare i ett litterärt projekt? Ansök till mentorskapsprogrammet för författare i Örebro län!

Du kan ansöka 1 februari-1 mars

Mentorskap litteratur är till för dig som på något sätt vill utvecklas i ditt skrivande. Du ska vara folkbokförd eller verksam i Örebro län och vara minst 18 år gammal. Vid urvalet läggs en stor vikt vid ditt personliga brev, där du beskriver på vilket sätt mentorskapet skulle ha betydelse för din konstnärliga och kreativa utveckling.

Om programmet

Programmet har ett flexibelt upplägg och pågår mellan en till tre månader, med totalt tio timmars mötestid. Adept och mentor planerar upplägget tillsammans med oss på Region Örebro län.

Att delta i programmet är kostnadsfritt. Efter avslutat program redovisas erfarenheterna från programmet skriftligt inom en månad.

Ansökan

Ansökningsperioden är öppen den 1 februari-1 mars varje år.

Skriv ett personligt brev om vem du är och varför du söker mentorskapsprogrammet inom litteratur. Beskriv vad det är du vill stärka eller få stöd i att utveckla. Berätta också om dina erfarenheter inom litteraturområdet samt bifoga dokument och/eller länkar till tidigare arbeten du gjort.

Beskriv dina behov och önskemål, så tydligt som möjligt, då blir det lättare för oss att matcha dig med rätt mentor. Vi prioriterar mentorer verksamma i Örebro län.

Urval

Uppstart av mentorskapet sker så snart det är möjligt efter urval och matchning med mentor.

Observera att inskickad ansökan till mentorskapsprogrammet inte innebär någon garanti för att få en mentor.

Contacts

Johanna Berglund

Utvecklingsledare: Litteratur

Did the content help you?

Last updated: Friday, May 24, 2024