Region Örebo county Region Örebo county
Search

Mentorskapsprogram inom teater

Vill du få stöd att utvecklas som skådespelare, regissör, scenograf, tekniker, manusförfattare, kostymör eller något annat inom teaterområdet? Behöver du rådgivning för att komma vidare i din konstnärliga utveckling eller finns det annat du vill fördjupa där stöd av en mentor skulle vara till hjälp? Ansök till mentorskap teater i Örebro län!

Du kan ansöka 1 februari-1 mars

Mentorskap teater kan sökas av dig som är skådespelare, regissör, scenograf, manusförfattare eller på annat sätt verksam inom teaterområdet och vill utveckla dig genom att ta del en mer etablerad aktörs kunskap och erfarenhet.

Du som kan söka har kommit en bit i din kreativa utveckling, är mitt i eller har nyligen påbörjat din yrkesbana och siktar på en framtid inom teaterområdet. Du ska vara folkbokförd eller verksam i Örebro län, minst 18 år gammal och ha en stark drivkraft att utvecklas inom din genre.

Om programmet

Programmet har ett flexibelt upplägg och pågår mellan en till tre månader, med totalt tio timmars mötestid. Adept och mentor planerar upplägget tillsammans med oss på Region Örebro län.

Att delta i programmet är kostnadsfritt. Efter avslutat program redovisas erfarenheterna från programmet skriftligt inom en månad.

Ansökan

Ansökningsperioden är öppen den 1 februari-1 mars varje år.

Skriv ett personligt brev om vem du är och varför du söker mentorskapsprogrammet inom teater. Beskriv vad det är du vill stärka eller få stöd i att utveckla. Berätta också om dina erfarenheter inom teaterområdet samt bifoga gärna dokument och/eller länkar till tidigare arbeten du gjort. 

Beskriv dina behov och önskemål, så tydligt som möjligt, då blir det lättare för oss att matcha dig med rätt mentor. Vi prioriterar mentorer verksamma i Örebro län.

Urval

Uppstart av mentorskapet sker så snart det är möjligt efter urval och matchning med mentor.

Observera att inskickad ansökan till mentorskapsprogrammet inte innebär någon garanti för att få en mentor.

Contacts

Lena Backlund

Utvecklingsledare: Teater

Did the content help you?

Last updated: Friday, May 24, 2024